Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

Voorjaarstraining Alcarras

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Afgelopen 15 t/m 17 Maart had ik een voorjaarstraining geboekt op het circuit van Alcarras in noord Spanje. Samen met Oscar en Rene zijn we drie dagen gaan rijden. Afgelopen maandag avond zijn we vertrokken rond 20:30. De reis verliep zonder problemen en we kwamen aan rond 14:30 bij het hotel. Onderweg wel iets van 6x gestopt om te tanken en 1 keer in de Pyreneeën om een biertje te drinken terwijl we heerlijk in het zonnetje zaten. Na ingecheckt te hebben en een kort schoonheidsslaapje zijn we doorgereden naar het circuit. Hier hebben we de aanhanger uitgeladen en de pitbox ingeruimd. We zaten samen met twee instructeurs en Bart in de box. Een gezellige bedoening. Nadat we klaar waren hebben we een restaurantje opgezocht en zijn we vroeg gaan slapen (ivm totaal geen slaap gehad te hebben tijdens de reis). 

Woensdag 15 Maart was de eerste rij dag. Ik zat in groep 4 en Oscar in groep 3. Helaas dus niet samen kunnen rijden, maar gelukkig is half bekend racend Nederland hier in Spanje aanwezig dus ik vind vanzelf wel mensen waarmee ik kan rijden. Ik ga rustig de baan op en we verkennen hem eerst. Voor 90% van de aanwezige was dit de eerste keer op deze baan dus iedereen moest hem nog leren. De layout is niet moeilijk maar de hoogte verschillen maken hem uitdagend. Op een gegeven moment duik je met een behoorlijke snelheid (rond de 200) een diep gat in om vervolgens weer vol in de hoooooo-ijzers te moeten gaan voor de volgende bocht. Geinig. Helaas is het asfalt niet van een beste kwaliteit. Er zitten veel hobbels in het wegdek. Wat zijn wij toch eigenlijk verwend met Assen. Maar goed, hier gaan we ons dus drie dagen wel vermaken. Ik rijd mijn rondjes en sluit de dag af met een 1:53,3. Niet heel best, omdat de concurrentie (Menno, Wesley, Jordy, Camil, Melvin) al reeds in de 1:51 zaten. Dus ik begon mijzelf al weer teveel op te vreten. Waarom ben ik toch altijd zo gefocust op die tijden. Morgen maar eens lekker alleen maar bezig zijn met rondjes rijden ipv die stomme tijden 😉 (Ter info, Alcarras is per rondje zo’n 3 tot 4 seconde sneller dan Assen, dus als ik dat als referentie gebruik sloot ik dag 1 af met een 1:57 op Assen. Slecht dus :P) We hebben per dag 7 sessies om te rijden. 7 Sessies van elk 20 minuten en tussen de sessies zit maar 40 minuten rust. Daarnaast schijnt de zon in de strak blauwe lucht en is het alle dagen 23 graden. Hierdoor is het erg zwaar. De laatste (7de sessie) heb ik niet gereden. De overige zes sessies wel en ook helemaal uit. 

Donderdag 16 Maart. Vandaag maar eens lekker rondjes draaien en niet zo pushen. Elke sessie reed ik wel weer wat van mijn tijd af. De dag zelf afgesloten met een 1:49,8. De 7de sessie deze dag ook niet gereden. De baan is fysiek erg zwaar en doordat we zoveel rijtijd hebben en in totaal 21 sessies besluit ik om niet alle sessies volledig uit te rijden. Met mij overigens vele die dit ook niet deden. 

Vrijdag 17 Maart. De laatste dag. Gelukkig nog geen last van spierpijn maar de handjes beginnen wel goed pijn te doen. De baan vraagt erg veel van mijn tere IT handjes 😛 Van te voren hadden we afgesproken om alleen in de ochtend te gaan rijden en dan de middag gebruiken om in te pakken en naar huis te rijden. Zodat we niet in het donker door de Pyreneeën hoeven te rijden. De eerste sessie kom ik gelijk de baan af met een nieuw pr (1:48,3). De derde sessie weer een pr (1:48,3). En de vierde sessie weer (1:47,7). Die 1:46 zat er dus wel degelijk in. Ik merkte dat ik de baan steeds beter leer kennen en meer durf te pushen. Op een paar plekken had ik nog wat tijd kunnen winnen. Maar het is voorbij. We ruimen lekker de auto in en gaan naar huis. Onderweg nog een controle van de politie gehad, maar gelukkig niks aan de hand en mochten we weer door rijden. 

Oscar, Rene, Bas, mede coureurs en RaceCracks bedankt voor de gezelligheid. Ik ben er helemaal klaar voor. 

LET THE OWCUP BEGIN.

Labels:, , , , , ,

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl