Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

SuperCup 7 Juli–Slakkie

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Zoals jullie hebben kunnen lezen in mijn vorige verslag ging het niet zo goed op de R1. Deze keer moest het veel beter gaan. In mijn hoofd heb ik al plannen voor volgens seizoen. Ik wil weer terug op een 600 rijden omdat ik de R1 te groot vind. Niet zozeer het motor vermogen maar meer de afmetingen van de motor zelf. De R1 past wel meer bij mijn postuur, maar mijn voorkeur ligt toch bij een kleinere motor. Dit is natuurlijk geen excuus voor mijn slechte rondetijden Winking smile Het zit allemaal tussen de oortjes. De realiseer ik mij wel Winking smile.

12 AN1-0339-001

Desalniettemin was het weer super afgelopen zaterdag. De zon scheen lekker en ook zou het voorlopig droog blijven. De eerste kwalificatie ging ik de baan op en draaide lekker mijn rondjes. Toen ik eraf kwam stond er een 1:55 op de klok. Euhh dit is niet de bedoeling. De tweede kwalificatie moest zeker veeeeel sneller. Ik ga weer de baan op en zat voor mijn gevoel echt te pushen om sneller te gaan. Nou hoef ik jullie niet te vertellen dat de snelste rondes gereden worden als je niet aan het pushen bent maar wel lekker en soepel aan het rijden bent. Uiteindelijk in de tweede kwalificatie toch een 1:54 gereden. Ik was er niet tevreden mee, maar ik kon er niets meer aan veranderen. Het was goed voor de 1 voor laatste plek op de grid. Plek 34 van de 35.

Voor de race sprak ik mijn kleine vriend Peter, welke mij had ingehaald in de kwalificaties. Hij vertelde mij dat het probleem niet zozeer in de snelheid op het rechte stuk is maar mijn ingaande snelheid en snelheid in de bochten is compleet verdwenen. Zal het dan toch zo zijn dat het aan het lesgeven ligt? Iedereen waarschuwt altijd dat je van lesgeven langzaam wordt. Ik geloofde hier niet zo in maar ga nu toch twijfelen. Misschien moet ik meer trainen/vrij rijden voor een wedstrijd dag om ze weer in het ritme te komen. Of ben ik gewoon verpest door de BMW S1000RR Winking smile

De race startte ik dus vanaf plek 34. Ik had een wereld start en schoof lekker door het veld naar voren. Dat waren al iets van 7 man ofzo. Maar bij ingaan elke bocht kwam er weer iemand voorbij. Duidelijk dat hier dus het probleem zit Winking smile Na 4 ronden lag ik weer laatste en ik kon de aansluiting niet houden. Ik zat mij erg op te vreten in de helm waardoor ik maar besloten heb eraf te gaan. Dit voor zelfbescherming en ook om de top 10 niet in de weg te rijden als ze mij op een ronden wilde zetten.

Tja en wat nu. Dit is niet waarom ik dit spelletje doe. Met Hennie overlegt of het mogelijk is om het seizoen uit te rijden in de CRT1000 groep. Hier liggen de rondetijden iets lager en kan ik misschien meer plezier weer krijgen in het racen.

12 AN1-4261-005

Labels:, , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl