Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

SuperCup 600 – Zucht..

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Zaterdag 18 Mei was het alweer de tweede race van het seizoen. Eigenlijk is het de eerste, omdat dit de verplaatste race van 6 April is. Ik stond ingedeeld in de B groep, vanwege het resultaat van de vorige race. De weervoorspellingen waren niet heel gunstig. Het was de hele dag 50% kans op regen. Ik heb afgelopen week voldoende dagen in de regen gereden en dus wel een beetje een ritme daarin kunnen krijgen. Maar liever heb ik gewoon een stralende zon en een mooi stuk droog asfalt.

 

De eerste kwalificatie was het droog maar de baan was nat. Naarmate er meer op de baan gereden werd, werd deze droger en droger. Ik stond op regen banden en wilde ze niet helemaal kapot rijden. Ik reed een paar ronden warm en heb toen 1 ronde aangezet. Resultaat een 2:02. Wat de snelste tijd in de B groep was. Daarna was de ideale lijn zo goed als droog wat funest voor regen banden is. Ben dus de baan afgegaan.

De tweede kwalificatie was de baan geheel opgedroogd. Snel van regen banden naar semi slicks een knallen maar. Het asfalt temperatuur was nog relatief laag dus de rondetijden waren nog niet optimaal. Ik kwam de baan af met een 1:56:6. Wat goed was voor de vierde plaats op de grid.

 

De wedstrijd werd pas heel laat verreden. De gehele dag was het droog maar net als wij moesten rijden gaf de buienradar een regen wolk boven Assen. De motor stond zonder wielen te wachten. Zodat ik alleen maar de juiste wielen hoefde te monteren. Uiteindelijk kwam de wolk boven Assen maar er kwam geen regen uit. De motor werd dus op de normale banden gezet. De opwarm ronde begon en ik stelde mij op, op de juiste plaats. Tijdens de wedstrijd voor onze race was er een motorblok geploft bij insturen de haarbocht (eerste rechte bocht na start/finish). Niet helemaal vanaf links aansnijden dus. De lampen gingen uit en ik spoot er vandoor. Andy Dekker had ook een goede start maar net voor de apex van de haarbocht was ik hem voorbij. Hoppa P1. Even kijken of we hetzelfde kunstje als de vorige keer kunnen uithalen. Maar nu met een happier ending Winking smile Ik werd in de tweede ronde ingehaald door Dirk van Tricht. Dirk en ik hebben vaker leuke gevechtjes gehad in de CRT1000. Dirk rijd nog steeds op een 1000 en doet dus niet mee in deze klasse voor het podium. Ik kon heb redelijk bij houden maar besloot niet alles te geven in de eerste paar rondes. De race duurde tenslotte nog heeeel lang. Ik reed 4 ronden lang aan kop (Dirk even niet meegerekend) en toen sloeg het noodlot toe. In de rechter bochten begon de motor te happeren. Heel raar. Ik besloot de pit in te gaan om de motor te resetten. Daarna nog 1 rondje gereden maar het euvel bleef bestaan. Helaas een DNF dit keer. Terwijl ik goede hoop had om weer het eren schavot te betreden.

 

Op naar 1 Juni. De derde cuprace van 2013. En de lat ligt hoog. Heel hoog. Winking smile Klik hier voor alle foto’s van de dag.

PepperByte bedankt.

Jeroen.

Labels:, , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl