Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

SuperCup 600 – Leuk, leuker, leukst…

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Afgelopen Zaterdag was het alweer de laatste SuperCup van het seizoen. Zoals traditie is, wordt er op de laatste dag maar 1 kwalificatie gereden en twee wedstrijden. De kwalificatie tijden worden niet op een hoop gegooid en dan een A en B groep gemaakt, zoals alle andere dagen dit seizoen. Nee, deze dag blijf je gewoon in de groep rijden waarin je was ingedeeld. In mijn geval groep B.

De eerste kwalificatie moesten we als tweede de baan op. Het was nog vroeg en het asfalt temperatuur was 9 graden. Veelste koud om een mooie ronde tijd neer te kunnen zetten. Snelste tijd was een 1:54,1 wat goed was voor plek acht op de startgrid.

13 AY2-0158-00413 AY2-3400-02413 AY2-4562-046

De eerste wedstrijd gin beginnen. Ik rijd naar de start opstelling en wacht totdat het rode licht aan gaat. Ik doe mijn start dingetje en het rode licht gaat uit. Pats weg ben ik. Maar helaas is de start niet supergoed. Ik kom links uit en heb een paar man kunnen inhalen. Even flink aanzetten en bij de kopgroep te komen. Dit lukt en de eerste ronde kom ik als derde over de streep. Ik kom in een gevecht terecht met Sander, Douwe en Sven. Bijna elke bocht word er van plaats veranderd. Dan lig ik weer eerste dan tweede dan derde en dan weer vierde. En ook in andere volgordes. Doordat er een crash was in de eerste ronde in de Ruskenhoek werd er enkele ronden lang een gele vlag gezwaaid. Per ongeluk haalde ik Sven in terwijl ik mij dit realiseerde. Ik liet gauw Sven er weer voorbij en ging weer verder met deze geinige wedstrijd. Douwe rijd op een BMW 1000cc en die had een gigantisch voordeel op de rechte stukken. Als ik hem eruit remde, kwam hij mij weer vrolijk voorbij op het rechte stuk. Gelukkig nog net niet op het achterwiel 😉 Twee ronden voor het einde kwam er een beetje een dip. Ik redde het niet meer en er viel een gat tussen mij en Sander en Douwe. Nadat ik in de laatste ronde een beetje wijd uitkwam in de Bult stak Sven hem er gelijk tussen. Dit ging om de derde plek dus ik had nog maar 1 kans om op het podium te komen. Uitremmen bij de GT. Dit ging de hele wedstrijd al goed dus moest nu ook weer gebeuren. We komen aan bij de GT en ik neem een krappe lijn en rem iets later. Yes ervoor. Nu snel op het gas en maar hopen dat ik eerder de finish passeer. Dit lukte, maar Sven zat 0,067 achter mij. Hoppa een derde plaats. De gehele race heb ik rond de 1:50 en 1:51 gereden met als snelste tijd een 1:50,66. Dit is gelijk mijn nieuwe pr. Hele mooie contante tijden.

13 AY2-3378-01713 AY2-3440-02813 AY2-3499-038

Voor race twee heb ik nieuwe banden gemonteerd. Samen met een andere achter tandwiel. Ik rijd normaal met een 45 tands achter tandwiel. Maar merkte dat de andere R6’n veel sneller optrekken als wij bijvoorbeeld de Strubben uitkomen. Na even bij de concurrentie gespiekt te hebben zag ik dat iedereen minimaal een 46 tands achter tandwiel heeft. En een grotere achter tandwiel zorgt voor iets meer trek kracht en iets mindere topsnelheid. Dit moest dus een juiste keuze worden. Ik ga van start en lig vijfde in de race. Bijna elke bocht kom ik te wijd uit. Met als resultaat dat ik Duikersloot te wijd uit kom en in het gras terecht kom. Ik hield de motor rechtop maar kan niet sturen en remmen. Want dan zou ik vallen. Ik laat de motor uitrollen en kom bij Meeuwenmeer op een stuk asfalt terecht wat naast de baan ligt. Snel remmen en naar de aan sturen. Maar daar kwamen de andere rijders aan gestormd. Ervoor gooien is op dit punt van het circuit geen optie dus ik moest wachten. Ik kwam als twaalfde weer de baan op. Helaas is de rest van de race niet meer gebeurd en finishte ik ook als twaalfde.

De eerste race van de dag was echt eentje om door een ringetje te halen. Wat was dat een mooi gevecht. Voor iedereen die hem ook wilt meemaken, hier de volledige film van de race:

 

PepperByte bedankt voor dit geweldige seizoen.

Lezers van mijn blog: TOT VOLGEND JAAR.

Jeroen.

Labels:, , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl