Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

SuperCup 600 – Lekker snel horrr

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Zaterdag 20 Juli 2013, TT Circuit Assen, zomer in Nederland is eindelijk begonnen. ’s Ochtends onderweg naar Assen miezerde het continue. Hmmm Pelleboer voorspelde toch echt een graadje of 28. Ik had de regen banden thuis gelaten. Deze zou ik niet nodig hebben vandaag 😉 Maar die regen… Eenmaal aangekomen was er niets meer aan het handje. Het was nog wel bewolkt en niet zo heel heet. Perfecte conditie dus eigenlijk. 🙂

Eventjes een paar dagen terug in de tijd. Maandag 15 juli bukte in en verrekte ik een spier in mijn rechterbovenbeen. Ik kon die avond zo goed als niet lopen. Ojee. Dinsdag de dokter gebeld en die verwees mij gelijk door naar de fysiotherapeut. Ik kon gelijk komen en heb hem uitgelegd dat ik toch wel heel graag zaterdag wil kunnen rijden. Hij begreep het en deed zijn dingetje. Woensdag ochtend voelde het al stukken beter. Donderdag ochtend ook weer wat beter. Maar traplopen ging nog steeds gepaard met veel pijn. Ik had donderdag weer een afspraak en ook dit deed mijn spier goed. Hij vertelde mij dat ik gewoon kon rijden en hij mij maandag graag weer eventjes terug wilt zien.

13 AR3-0239-029-001 13 AR3-0263-053-003

Terug naar het heden. De eerste kwalificatie. Ik stap op de motor en de spier voelde ik niet. Dat is eventjes lekker. Ik rijd en rijd en merk dat het wel heel erg lekker gaat. Nergens last van mijn been. Normaal gesproken krijg ik altijd kramp gedurende de sessie. Ik zie mijn ronde tijden dalen en dalen. Dat is geinig. Halverwege staat er op het dashboard dat ik met een ronde van 1:50 bezig ben. Helaas redde ik het niet om die tijd ook daadwerkelijk te rijden. Ik stapte af met een 1:51,147, een nieuw pr. Mijn oude pr was 1:52,2. Snel de datalogger uitgelezen en die kwam met een theoretische snelste tijd van 1:48,7. (Theoretisch = alle snelste sector tijden bij elkaar opgeteld van de sessie). Dus ik kan het wel. De achterband begon gedurende de sessie een beetje te glijden in Duiksersloot. Dit vanwege de, nog, lage asfalt temperatuur. Ik heb 0,2 bar meer in de achterband gedaan voor de tweede kwalificatie.

13 AR3-2537-233-014

Oscar reed in de eerste kwalificatie een 1:53 en kan ook een 1:51 rijden als hij een sleepje heeft. Ik besloot om hem die sleep te geven zodat we samen de tweede kwalificatie konden rijden. We reden en reden en de tijden gingen omlaag. Sterker nog, ik reed weer een nieuw pr. Nu 1:50,830. Oscar een 1:51. Helemaal goed. Ik stond met mijn tijd één voor laatste in de A groep en Oscar polé position in de B groep.

Voor de race een nieuwe banden gemonteerd en naar van Heck de sportmasseur. Hij masseerde de boven spieren nog even zodat ik voor de race fris en fruitig was. Anders hield ik het waarschijnlijk niet vol 😉 De zon scheen en het was al bloedje heet. Zowel de baan als de lucht. Ik stelde mij op en de rode lampen gingen aan………. en ….. uit. Daar ging ik. Kopstart ging het dit keer niet worden. Ik stond tenslotte op rij 12 😉 Maar ik kwam wel weer mooi uit de startblokken. Ik kwam als 21ste Strubben uit. BAM dat zijn gewoon 14 plekken al gewonnen. Helaas werd ik wel drie keer terug gepakt, door de snellere rijders welke een slechte start hadden. Eerste ronde dus als 24ste over start/finish. Ik reed mijn ronden en zag aardig wat crashes voor mij gebeuren. Helaas voor hun, maar mij voor mij. Wat wel jammer voor mij was dat ik niet de rondetijden kon rijden die ik reed in de kwalificaties. De mannen (en vrouw) kwamen mij voorbij. Uiteindelijk reed ik 26ste en werd door de koploper op een ronde gezet. Ik begon fouten te maken. De Haarbocht (eerste bocht na start/finish) hield ik niet en kwam naast de baan terecht. Snel de baan weer op en door rijden. Maar ik miste de rempunten en dus bochtensnelheid. Om mijzelf te beschermen en besloot ik de baan af te gaan. Toen ik in de pits reed zag ik dat het nog maar op 1 ronde ging. Aah ja inderdaad, ik werd op een ronde gezet dus hoefde nog maar 1 rondje te rijden. Toch vond ik het een verstandige keuze.

13 AR3-0645-068-006 13 AR3-2484-184-013


13 AR3-2560-254-015 13 AR3-1923-100-008

De race als snelste tijd een 1:51,6 gereden. Maar geen centjes last van de benen. Wauw. Volgende keer weer naar van Heck 🙂 En als ik nog een keer van Heck type en hier een link plaats: www.vanheckmassages.nl misschien wel gratis 😛

Ik ben super tevreden met het resultaat. Qua rondetijden zit er een 1:49 in. Ik ga mijzelf er niet toe pushen maar het komt wel in de buurt 🙂

PepperByte bedankt.

Labels:, , , , ,

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here
 • Robin

  |

  Zo te horen heb jij je net zo vermaakt als ik bij de OW wedstrijd, ondanks dat ik in de twincup rij met 12 deelnemers 🙂
  Wel 4de geworden met nieuwe PR 1:56,5 oude was 1:59,5
  tot volgende keer

  Beantwoord

  • Jeroen Tielen

   |

   Ja was erg gaaf. Tot de volgende keer Robin 😉 (28 september er ook bij?)

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl