Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

SuperCup 600 – Jammerrr

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Zaterdag 10 augustus, TT Circuit Assen. Jaja we mochten weer. Eens kijken of we vandaag weer van die mooie ronde tijden als vorige keer konden gaan rijden. Het weer was niet zo mooi als de vorige keer, maar het zou gelukkig wel droog blijven.

De eerste kwalificatie was het bij aanremmen voor de Haarbocht nog een beetje nattig. Asfalt temperatuur was 18 graden dus de bandenspanning werd aangepast. Ik besloot deze sessie nog niet aan te zetten maar lekker los rijden en langzaam de snelheid per rondje te gaan verhogen. Snelste tijd een 1:55.

13 AT2-4541-151-034 13 AT2-0037-037-002

De tweede kwalificatie was de baan kurk droog en het zonnetje was gaan schijnen. Ik kreeg allen niet echt de vaart erin. Ik zat te pushen maar op het dashboard zag ik geen snellere tijd dan 1:53 staan. Jammer, vorige keer ging het nog zo gemakkelijk. Ik had voor de tweede kwalificatie een setje “Dual Carbon” remblokken geleend om deze eens te gaan proberen. Mijn rempunt lag beduidend later dan dat ik gewent was.

Mijn snelste kwalificatie tijd was goed voor de tiende plek op de grid in de B groep. Niet echt een plek waar ik wil staan. Maar als ik weer een juiste start kan maken dan moet ik toch zeker wel verder vooraan terecht komen. De tiende plek is rij vier helemaal links. De warming up lap wordt gereden en ik ga op mijn plek staan. De rode lampen gaan aan en weer uit en hoppa en heb weer een wereld start. Ik dacht rechts een gaatje te vinden maar daar kwam een 1000cc Honda tussen. Helaas moest ik gassen en een ander gaatje gaan zoeken. Die vond ik links en ik kon weer een paar motoren inhalen. De eerste ronde lekker agressief gereden waardoor ik als vierde de eerste keer start finish door kwam. Voor mij reed Geert, die had al een klein gaatje geslapen maar ik reed redelijk snel dit gat dicht. Bij de Strubben kon ik hem buitenom inhalen, waardoor ik op de derde plek belande. Op naar de volgende. In de verte zag ik Samuel rijden. Ook dit gat reed ik redelijk snel dicht. Maar toen ik achter Samuel reed werd ik ingehaald door Henk Speelman. Henk rijd op mijn oude R1 en was met geen mogelijkheid bij te houden. Pfff wat loopt die R1 toch hard. Oké ik reed dus weer op de vierde plek. Met Samuel begon ik een leuk gevecht. Ik kon hem voorbij rijden in de Ramshoek. Helaas miste ik daarna de volgende bocht en kwam ik weer achter Samuel de baan op. Ik bedacht dat het verstandiger was om achter hem te blijven rijden en in de laatste ronde hem in te halen. Waar dit moest gaan gebeuren was duidelijk. Maar toen ik in de Strubben achterom keek zag ik Jolanda aan komen. En Jolanda rijd net ietsjes te snel. Dus ik moest Samuel snel inhalen om zo mijn voorsprong op Jolanda te behouden. Nadat ik Samuel na Meeuwenmeer (Hooge Heide) had ingehaald probeerde ik de snelheid hoog te houden. Helaas haalde Jolanda mij in 2 rondjes voor het einde en kon ik de derde plaats niet terug veroveren. Ik reed de wedstrijd uit en werd vierde. De eerste twee rijders waren 1000cc motoren, dus ik was tweede van de 600cc motoren. Helaas voor mij werd er geen geschieden podium gehouden dus ik kon direct de pitbox in.

13 AT2-0785-003-003 13 AT2-4462-076-024

13 AT2-4508-120-032 13 AT2-2942-221-014

Al met al, leuke wedstrijd gereden met een leuke gevecht tussen Samuel en mij. Helaas als snelste ronde een 1:52,2 gereden wat 1,5 seconden langzamer is als vorige keer. We zullen de volgende keer dit goed gaan maken 😉

PepperByte bedankt.

Voor mensen die geen zin hebben om te lezen, hier een video van het eerste gedeelte van de wedstrijd:

Labels:, , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl