Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

SuperCup 600 – En daar was Sander

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Zaterdag 4 Mei 2013, de eerste CupRace van het jaar 2013. De weersvoorspellingen waren goed en de motor stond er helemaal klaar voor…dacht ik… Ik zette zaterdag ochtend de motor op de aanhanger en zag een beetje vloeistof op beide voorpoten. Grmbl dat is niet goed. Beide voorpoten gewoon lek. Vraag mij niet hoe dit kan en waarom ik het niet eerder gezien heb. Maar helaas was het zo. Op Assen aangekomen zag ik de vrachtwagen van Zweitze Rooske staan. Helaas was hij er zelf niet. Dus dan maar eventjes bellen. Hij lag nog heerlijk te slapen en dus later maar nog een keer geprobeerd. Toen ik hem te pakken had kwam hij mij helpen. Mijn eerste kwalificatie was om 10:12 en Rooske was om 9:15 op Assen. Nog een uur de tijd. Hmmm krapjes. Uiteindelijk stond de motor om 10:10 klaar voor gebruik J Heerlijk zo’n deathline. Zweitze BEDANKT, en nogmaals sorry dat ik je wakker belde op je verjaardag 😉

De eerste kwalificatie was tevens mijn allereerste sessie op de R6. Ik heb nog geen meter erop gereden dus ik verwachtte er nog niet heel veel van. Nadat ik twee rondjes had gereden voelde het weer als vanouds. Even aanzetten en ik reed een 1:57. Nog even meer aanzetten en er stond 1:54,5 op de teller. Kijk eens aan. Meteen al een 1:54 in de eerste sessie. Dit voelde lekker en wat rijd zo’n R6 toch heerlijk. Schakelen ging alleen nog niet super goed omdat het schakelpedaal nog een beetje te laag stond.

De tweede kwalificatie ging van start. Het schakelen ging perfect en alles stond helemaal goed. Toen ik aan wilde zetten voor een snelle ronde wilde de achterband alleen niet mee werken. Dit was nog een band van vorige seizoen met Soft compound. Doordat het asfalt nog redelijk koud van temperatuur was, ging de band niet doen wat ik wilde dat hij ging doen 😉 snelste tijd 1:57.

Met de snelste tijd van 1:54,5 stond ik in de B groep op de vijfde plaats. Tweede rijd, midden (3 rijders per rij). Ik doe voor de wedstrijd altijd nieuwe banden onder de motor. Dus hij stond er weer helemaal vers bij. Dit wordt knallen. We gingen ons opstellen en wachten totdat het rode licht gedoofd ging worden. Op de R1 had ik altijd wereld starts, zou mij hetzelfde lukken op de R6??? De lampen gingen uit en daar ging ik. Voorwieltje kwam in de lucht maar ik hield het gas open. Ik ging tussen de voorste rij rijders door en lag direct op kop. Hup de haarbocht in en deze ronde gelijk aanzetten. Ik kwam start finish over met een ronde tijd van 1:57. En dat vanuit stilstand. Ooooh nogmaals, heerlijk die R6. 😉 De voorsprong liep uit tot 9 seconden. Aangezien de wedstrijden zijn verlengt van 8 naar 12 ronden besloot ik de voorsprong gelijk te houden en niet verder uit te gaan lopen. Deze snelheid kan ik niet 12 ronden lang vol houden L In ronde 8 kwam Sander los uit het groepje wat achter mij reed en pakte meteen 2 seconden per rondje, ten opzichte van mij. Iedereen, inclusief baco’s J lieten mij dit duidelijk weten met handgebaren hahaha. Helaas kon ik de ronde tijden van Sander niet aan (nog niet ;)) en in de allerlaatste ronde in de GT bocht, kwam hij mij voorbij. Ik deed nog een poging om hem vlak voor de finish nog te kunnen pakken, maar het lukte niet. Sander won met een voorsprong van 0,16 seconden.

Start 600B. Ik sta voor de filmende motor.

 

Mijn eerste podium was een feit. Weliswaar niet op de hoogste trede maar een klein stukje lager. Maar dat kon voor mij de pret niet drukken. Ik had een top dag.

PepperByte bedankt.

Jeroen.

945715_521718591219263_77645698_n

Labels:, , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Reacties (2)

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl