Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

SuperCup 31 Juli – Iets met de bandjes.

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Zaterdag 31 Juli was het eindelijk weer zover dat er een cup race gereden werd op het circuit van Assen. Na 7 dagen in Zuid Frankrijk les gegeven te hebben op een BMW S1000RR moest ik weer overstappen op de R6. De R6 was in de tussentijd aangepast met een ignition module en een quickshifter. De quickshiffter zorg ervoor dat ik kan opschakelen zonder koppeling en zonder gas los. Dit werkte perfect. Maar hoog in de toeren in z’n 4 zorgde de ignition module (Die de tweede rij sproeiers aanspreekt) ervoor dat de motor begon te stotteren. Helaas de kwalificatie moeten afbreken hierdoor.

Samen met Ingmar de motor uit elkaar gehaald en de quickshifter disabled en de ignition module los gekoppeld. Hierdoor liep de motor weer zoals het hoort en moet ik gewoon weer met de hand schakelen.

De tweede kwalificatie was de baan nog niet helemaal droog, ik besloot op regenbanden te vertrekken. Eenmaal op de baan bleek hij voor 90% droog te wezen. Ik heb geprobeerd een redelijke tijd neer te zetten. Maar heb de kwalificatie na 3 ronden gestopt. Anders kon ik de regenbanden gelijk weggooien.

Start

De gereden tijd in de kwalificatie was niet voldoende om te starten in de A groep. Ik stond op de tweede plek in de B groep. Opzich ook erg leuk want een podium plek is altijd leuk. De baan was helemaal droog en ik besloot de race op semi slicks te rijden. Helaas begon het hard te regenen in de eerste ronde waardoor ik aan alle kanten werd ingehaald door rijders welke wel regenbanden hadden gestoken. Na 4 ronden glibberen en glijden besloot ik maar de baan af te gaan.

GT Uit

PepperByte bedankt voor de gezellig dag. Ondanks de regen hebben we toch genoten.

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here
  • Sjaak Trekhaak

    |

    Er waren toch maar 3 rijders op regenbanden die dag? Had je gewoon 4e kunnen worden 😉 😉

    Beantwoord

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl