Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

SuperCup 28 April – Goed begin is het halve…

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Afgelopen Zaterdag was de eerste cup race van het jaar 2012. En zoals gewoonlijk was deze weer op het heilige asfalt van Assen. Mensen die mijn blog hebben bijgehouden weten dat ik geen voorjaarstraining heb gedaan. En dus zonder enige training moest ik gelijk vol aan de bak.

Helaas was de eerste kwalificatie drijf en drijf nat. Het leek mij niet verstandig om te gaan rijden, aangezien de buienradar ook aangaf dat de tweede kwalificatie droog zou zijn. Ik heb hem dus overgeslagen.

Een half uur voor de tweede kwalificatie was de baan nog nat. Ik heb de motor op regenbanden gezet. Maar de baan droogde erg snel op en was kurkdroog toen mijn tweede kwalificatie van start ging. Tijd om de motor weer op gewone race banden te zetten was er niet. Omdat er toch een tijd neergezet moest worden ben ik de baan op gegaan op de regen banden. Doel was om een tijd neer te zetten en dan er weer af te gaan. Na 4 rondjes kwam ik de pit straat in en bekeek ik mijn tijd. Hmmm 2:02. Dat is niet zo heel snel. En wat mij ook niet beviel was dat mijn grootste “concullega” Gulsje een 2:00 op de klokken had staan. Snel nog maar even een extra tijd neer zetten welke gewoon sneller moest zijn. Eerst een opstart rondje, daarna weer even goed aanzetten en daarna een uitloop ronde. Tijd: 1:59. Helemaal top. Jammer dat Guls een 1:53 reed 😉 Mijn tijd was goed voor plek 26.

Om 15:54 was de race en gelukkig was de baan nog helemaal droog. Ik had de motor van vers race rubber voorzien. Dit jaar rijd ik op Dunlop, na ongeveer 5 jaar Pirelli gereden te hebben. En dus was dit de eerste race van het jaar en eindelijk ook de eerste echte sessie dat ik volle bak kon gaan op normaal rubber. De lichten sprongen uit en daar gingen we. Ik had een redelijk goede start, maar ik moest helaas vroeg van het gas omdat er een paar rijders voor mij wel heel erg vroeg gingen remmen. Ik kon er niet omheen dus dan maar op safe 😉 De eerste race ronde voelde alles weer helemaal vertrouwd. Ooohhh wat is dit spelletje toch leuk. Ik kwam in een groepje van 6 man terecht. Nouja, 5 man en 1 vrouw. Want voorop reed Guls. Teven zat in de groep Andy Dekker, welke dit jaar een pitbox genoot van mij is. Andy Dekker en ik hebben al menig seizoenen gestreden in zowel de SuperCup 600 als in de SuperCup 1000. Na een ronde of 6 kwam Jeroen Swiers mij voorbij. Ik kon bij hem aanpakken en het duurde 2 ronden om Andy en Guls in te halen. Daarna was Jeroen aan de beurt. Ik remde het eruit bij de Haar bocht en ik reed voorop. De volgende rijder is Peter Verhoeve. Helaas zat er alleen een gat van een paar 100 meter tussen 😉 Dit ging ik dus niet meer redden. Nouja, dan maar Jeroen Swiers achter mij houden. Jeroen dacht waarschijnlijk hetzelfde als dat ik altijd denk, als ik in zo’n situatie verkeer als hij (zit waarschijnlijk in de naam :P), “gewoon uitrijden, en in de laatste ronde, in de laatste bocht hem ervoor zetten.” En ja hoor, dat deed hij ook. Ik reed wel iets verdedigend maar niet verdedigend genoeg. Jeroen zette hem ernaast en kwam voor mij. Doordat ik wel een betere lijn had kon ik eerder op het gas om zo toch voor hem te komen. Maar, ik werd geblokkeerd dus moest ik gas lossen. Uiteindelijk als 22ste over de finish. Snelste ronde tijd was een 1:52. Ik zit dus weer helemaal in mijn ritme en ben klaar om weer van deze heerlijke wedstrijden te rijden in 2012. BRING IT ON.

Labels:, , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl