Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

SuperCup 14 Augustus – Lekker weertje

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Afgelopen zaterdag was er weer een cuprace op het circuit van Assen.  De weersvoorspellingen waren erg gunstig en het bleef ook de hele dag droog. Vorige keer had ik een beetje probleempjes met de juiste bandekeuze, maar dit keer moest het makkelijker wezen.

In de eerste kwalificaties was ik nieuwe lijnen aan het proberen, wat resulteerde in een 1:54. Dit pakte goed uit, en ik stond hiermee voorlopig op een 20ste plek in de A groep.

10AS1-3544-109

De tweede kwalificatie werd ik op een gegeven moment ingehaald door mijn maatje Daniel en kon redelijk stuk bij hem aanpikken om zo tot een 1:53 te komen. In onderstaand filmpje ben ik vanaf 4 minuten in beeld, gefilmd vanaf de motor van Daniel.

 

In de B groep werd er ook erg hard gereden wat resulteerde dat ik op de 24ste plek kwam te staan op de grid. De race begon en ik had een perfecte start, maar in de eerste bocht werd ik naar het midden gedwongen, waardoor ik enkele plaatsen verloor. Ik kwam als 27ste over de finish in de eerste ronde. Ik remde gelijk twee man eruit om zo de 25ste plek te pekken. Ik was erop gebrand om verder naar voren te rijden. Alles voelde ook goed. Maar helaas had ik in ronde 4 een uitstapje van de achterband. Deze gleed in de snelle rechter combinatie (Mandeveen, Duikersloot) een stuk naar links. Hierdoor had ik het gevoel dat de band aan het opraken was (wat mij erg stug leek omdat hij zo goed als nieuw was). Helaas werd ik langzaam weer ingehaald door de rijders die daarvoor voorbij was gegaan. Tussen de oren zat het niet meer goed. Ik lag ondertussen laatste en ik kan de aansluiting niet meer halen bij de rijders voor mij. Ik besloot in ronde 9 van de baan af te gaan, omdat de race bijna was afgelopen en ik niet in de weg wilde rijden voor de kopgroep die er eventueel al aankwam. Op de paddock aangekomen heb ik gelijk de achterband geïnspecteerd. Deze bleek niet echt op te zijn waaruit ik alleen maar kan concluderen dat ik op een vuil gedeelte hem moeten rijden toen ik een uitstapje gemaakt heb.

10AS1-0055-031

Het was weer een leuke en vooral leerzame dag. Motorrijden is meer dan alleen maar gas geven en hard remmen. Mentaal moet het ook allemaal goed zitten. De kwalificatie training van 1:53 is gewoon goed te nemen. Aankomende cuprace ga ik voor een evenaring/verbreking van mijn persoonlijk record.

10AS1-4243-253

PepperByte, bedankt.

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl