Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

SuperCup 10 September–Jammer van de grindbak ;)

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Afgelopen Zaterdag was ik weer in Assen voor een Cup race. De R1 was of verschillende plekken aangepast. Eigenlijk moeten aanpassingen per stuk gedaan worden. Anders weet je niet of het wel het gewenste effect heeft. Maar eigenwijs als ik ben deed ik de aanpassingen allemaal tegelijkertijd. De clipons zijn weer lang. De voetstepjes zijn iets hoger geplaatst. De voorkant is 5mm verlaagd (scherper sturen). Hmm eigenlijk valt het wel mee Winking smile De weersverwachtingen voorspelde 27 graden en geen regen. Dat werd wel weer een keer tijd. De eerste kwalificatie was pas om 10:30. De baan was nog drijfnat en droogde niet snel op. Gelukkig moesten we pas als laatste kwalificeren en hoopte ik dat de baan snel droog gereden werd door de andere groepen. Alleen start/finish was nat en in de nieuwe Ruskenhoek. Ik durfde niet goed op het gas te gaan, en probeerde goed op te letten of de aanpassingen het gewenste effect opleverde. Ik kon eindelijk een krappere lijn rijden in bijvoorbeeld de Strubben en de voeten stonden veel beter op de motor. De aanpassingen hadden dus het juiste effect. Al met al een tijd gereden van 2:08.

11 AW2-4502-411 11 AW2-0615-154

De tweede kwalificatie was de baan helemaal droog en de zon kwam ook al door. Ik moest nu een goede tijd neerzetten. Tijdens het rijden reed ik lekker mijn rondes en voelde alles weer helemaal top. Eindelijk zat ik weer lekker op de motor sinds de crash. Ik kan we baan af en begon mijn gps logger uit te lezen. Als snelste tijd had ik een 1:54 en samen met Hugo viel ons een paar puntjes op. 

201191117114

Zoals je hiernaast kan zien rem ik iets voordat ik de nieuwe Ruskenhoek inga. Sterker nog ik schakel terug van 6 naar 5 en rem daarmee af. Dan geef ik iets gas en ga ik de bocht in. Dit moet vloeiender. Dus terug schakelen zo laat mogelijk en dan met de juiste snelheid de bocht in gaan. Dit soort “foutjes” had ik op meer punten. Tijdens de wedstrijd ging ik hier goed op letten.

Ik stond op plek 28 op de grid. Rij 7 helemaal rechts. Dus weer niet op mijn geliefde plek links. Maar ik had er vertrouwen in dat ik een wereld start ging maken en snel naar de linkerkant toe kon rijden. Naast mij stond Guls. En ja, ze mag voor me starten, als ze maar achter mij finisht Winking smile. De lichten doofden en het circus ging van start. Ik was goed weg en was gelijk Guls voorbij. Snel tussen de motoren naar links. En voor de eerste bocht zat ik helemaal aan de buitenkant. Ik hield het gas erop en ik zag voor mij Peter Verhoeve rijden. Vaste lezers van mij verslag weten dat ik Peter achterna zat voor mijn crash in de Mandeveen. Dit keer wilde ik het kunstje nog een keer uitvoeren maar dan met een happy end. Ik haalde hem in en daarna kwam Peter mij weer voorbij.

11 AW2-0207-008

Ik kwam de eerste ronde als 27ste over start/finish. Stuk voor stuk reden we rijders voorbij. We kropen plekjes naar voren. Toen we voorlopig niemand meer in te halen hadden maakte Peter een foutje in de Ruskenhoek. Hierdoor zakte hij af naar beneden. Ondertussen lag ik 20ste. Ik baalde hier eigenlijk wel van. Nu reed ik helemaal alleen en dat vind ik toch lastig. Makkelijker vind ik het om achter iemand aan te rijden die sneller is om zo ook weer sneller te worden. Ik werd ingehaald door Maik en wilde hem gelijk weer terug inhalen door harder door de Ramshoek te gaan om zo naast hem te komen als we de GT chicane ingaan. Dit lukte maar helaas kon ik niet op tijd remmen waardoor ik de grind bak inschoot. Gelukkig heb ik ervaring met grindbak rijden en al helemaal in de GT grindbak Winking smile Ik kwam er redelijk snel door en ging aan de andere kant weer de baan op om weer verder te rijden. Helaas was iedereen weer voorbij gekomen en zat ik weer achter Peter. Maar de afstand tot hem was te groot. Ik reed de race uit en eindigde als 27ste.

11 AW2-0663-202 IMG_2280T-border

Wat was het weer een top dag. Lekker warm, een ontzettend leuke race gereden. (Peter, de volgende keer ben je van mij Winking smile) en een paar verbeterpunten gevonden. Snelste rondetijd in de race een 1:52. Rondetijd inclusief grindbak is: 2:08.PepperByte bedankt.

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl