Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

SuperCup 1 Oktober–Lekker warm

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

De laatste race van het seizoen stond op de kalender. Niet zomaar 1 race zoals gewoonlijk. Nee, maar liefst 2 races met maar 1 kwalificatie. Dus goed kwalificeren was het doel.  Het weer zat erg mee, de zon zou gedurende de gehele dag schijnen. Dat was ook wel te werken. Het was de gehele dag erg warm.

De kwalificatie reed ik niet super snel. Een 1:54. Hetgeen betekende dat ik op de 31ste plek stond. Niet echt goed. Maar met de een juiste start moest ik wel stappen kunnen maken.

11 AY1-1541-034

De eerste race ging beginnen. Rij 8 en dag de tweede plek van rechts. Ik stond opgesteld achter Guls. En ja, ook vandaag moest en zou ik voor Guls gaan eindigen. De rode lampen gingen uit en ik spoot weg. Ik haalde Guls meteen in maar ook zij haalde mij weer in. it ging een paar keer door. Totdat ik een fout maakte in de haarbocht (eerste linker na start/finish). Ik verloor de aansluiting met de groep en moest lossen. Ik eindigde uiteindelijk als 28ste. Snelste ronde tijd een 1:52.

11 AY1-0528-013

De tweede race zou ik voor haar eindigen Knipogende emoticon De lichten gingen uit en ik had weer een goede start. Ik kwam de eerste ronde als 23ste over de streep. Guls lag een paar motoren achter mij, maar de laatste 5 rijden zat ze strak achter mij. Omdat de zon goed aan het schijnen was, zag ik haar schaduw bij bepaalde bochten mij voorbij komen. Ze zat heel dicht achter mij. Ik bleef de volgende ronde defensief rijden. Dus bij elke bocht hield ik het gat dicht. Ik had der verwacht in de laatste ronde bij de GT chicane en daar reed ik dus ook de krappe lijn. Yes, ze kwam er niet voorbij. En we reden voor de laatste keer dit jaar over de finish.

Het was een erg leuk jaar met leuke gevechten tussen de rijders. Het was een moeilijk jaar voor mij, vanwege de overstap naar 1000cc. Ik moest zeggen dat ik het achteraf gezien moeilijker vond dat gedacht. Mijn pr staat dan ook nog steeds met de 600cc. Maar deze gaat volgend jaar verpulverd worden.

PepperByte bedankt voor seizoen 2011, en op naar 2012.

Jeroen.

11 AY1-0588-015

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl