Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

Spa Franchorchamps – 12/13 Augustus 2008

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Na een lange tijd (2 jaar) niet meer gereden te hebben op Spa, was het eindelijk weer eens zover. Afgelopen Maandag avond vertrokken we richting Spa. We kwamen rond 21:00 aan op het circuit. Snel een redelijk vlak plekje gezocht voor de caravan en de spullen uitgeladen. Tim, Onno en Oliver waren reeds al gearriveerd en Angelo was onderweg. Nadat ik me had ingeschreven ben ik vroeg gaan slapen.

Dinsdag werden we wakker in de regen, dat voorspeld niet veel goeds. Eerste twee sessies, was het dus erg nat op de baan. Heb lekker rustig op de regen banden gereden. Was ook wel even lekker om te leren hoe de baan ook alweer liep. De derde sessie was het droog en konden we eindelijk echt gas gaan geven. Ik rijd de baan op en merkte dat de remmen niet echt goed waren. Mijn remblokken dus voor de zekerheid vervangen. Ik had Performance Friction blokken en nu Dunlop Pads. Toen ik de baan weer op reed en wilde remmen daar waar ik altijd remde merkte ik toch wel een heel groot verschil, gevolg was dus rem weer los, even wachten, en weer remmen 😉 Wat een verschil, niet normaal. Oké de remmen zijn dus weer goed. Aangezien ik twee weken geleden op Zolder een lekke voorvorkkering had en mijn motor aan de voorkant helemaal uit elkaar is geweest. Moest ik dus weer de juiste setup zien te vinden. Ruud (RG Tuning te Almere) had afgelopen Maandag de vering afgesteld en mij tips gegeven waar ik op moest letten als hij niet deed wat hij zou moeten doen. Maar omdat de remmen nu zo goed waren ging de voorkant stuiteren bij hard aanremmen voor een bocht. Dus midden in de sessie snel gestopt, Ruud gebeld, en zijn aanwijzingen meteen opgevolgd. Meer veervoorspanning en de ingaande demping een halve slag dicht. Ik meteen weer de baan op om nog 1 rondje te kunnen rijden. Het stuiteren was verdwenen bij hard remmen op de vlakke stukken, maar nog niet bij aanremmen op stukken waar de baan naar beneden loopt. Nog iets meer ingaande demping was de oplossing. Maar dit kon ik pas Woensdag weer testen.

Dinsdag avond samen met Melanie besloten de baan te gaan "lopen". Even een paar gegevens van het Circuit. De lengte is 7003 meter. Het laagste punt is op 339 meter hoogte (insturen Eau Rouge/Raidillon). En het hoogste punt is op 472 meter (Les Combes). Dus 7km met een hoogte verschil van 133 meter. We liepen er 1 uur en 25 minuten over en op sommige punten echt een super uitzicht. Dat zie je normaal niet als je erlangs raast 😉 We vertrokken met een stralende zon maar in Blanchimont (hoogte 392 meter) werden de wolken toch wel heel erg donker boven ons. Helaas kan je niet het circuit af, omdat alle hekken op slot zitten, dus als het ging stortregenen konden we alleen schuilen in een baanpost hokje. Gelukkig vielen de eerste druppels pas toen we weer net de paddock inliepen.

Woensdag de eerste sessie was het een beetje vochtig op de baan. Toch maar besloten om op de normale banden de baan op te gaan om de remmen te testen op het droge gedeelte. Alles was verholpen en de motor voelde weer helemaal perfect. De tweede sessie samen met Angelo lopen battelen, maar op sommige punten voelde ik de band glijden. Deze was op en de derde sessie gestart op een nieuwe band. Helaas begon het tijdens deze sessie te regenen en moesten we eerder stoppen. De vierde sessie een nieuw pr gereden van 2:56,370. En de vijfde (tevens laatste) constant een 2:57.

Al met al twee super dagen. Heerlijk gereden en een perfecte shakedown gehad van de motor. Het weer was niet perfect maar desalniettemin toch erg genoten. Angelo was helaas sneller, maar ik zal aanstaande Zondag tijdens de cuprace alles op alles zetten om iig hem voor te blijven 😉

Melanie en CorJan bedankt voor de support en hulp. Angelo bedankt voor de battles (zover ik je kon volgen) Ruud bedankt voor de telefonische ondersteuning.

        Spa

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl