Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

Race 2 – Ik.. heb… dorst….

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

De tweede ProCup 600 race werd verreden op een type 2 dag. Dit wil zeggen een dag met minder geluid restricties. We mochten dus herrie maken. Normaal houd ik er niet zo van maar ach, laat ik eens kijken wat de motor doet als de DB-Killer eruit is dacht ik bij mijzelf. De eerste kwalificatie was de baan nog erg nat. Buienradar gaf aan de het de rest van de dag droog zou blijven dus ik besloot niet zoveel risico te nemen en de eerste kwalificatie over te slaan. Ik was een week hiervoor gevallen in de regen en was dus niet van plan om dit te herhalen.

15AG2-1198-006

Een half uur voor de tweede kwalificatie was de baan nog erg nat en ik besloot om toch maar de regen banden te gaan monteren, net toen ik daar klaar mee was, was de baan nagenoeg kurk droog. Dus maar gelijk weer de regen banden eraf gehaald. Met behulp van Marcel en Peter was ik precies op tijd klaar voor de kwalificatie;). Ik ging de baan om, en pff wat maakt de motor een herrie. Sommige vinden het heerlijk, ik vind het niks. Helaas moest ik wel weer in een ritme komen, en of het nou aan de DB-Killer lag of niet, maar mijn tijden waren niet goed. Snelste ronde een 1:56. De mannen in de pitbox zouden zeggen: “Om je kapot te schamen.” 😛

15AG2-6129-023

Deze tijd was goed voor plek 22 op de grid. Niet waar ik echt thuis hoor maar als ik een goede start kon maken en in de eerste paar ronden flink aan de bak ga dan moet ik toch wel aardig naar voren kunnen rijden. De kopgroep zou ik niet redden, aangezien we gelijke tijden rijden en hun waarschijnlijk wat sneller ;). Vanwege de type 2 dag, heeft de race een lengte van 12 (TWAALF) rondjes. Iets waar ik totaal geen behoefte aan heb, omdat ik dit simpel weg niet kan volhouden. Maar goed, dat is voor latere zaak. Ik begin aan de opwarm ronde en stel mij op. Rode lampjes aan, rode lampjes uit en gas er op. Ik stond al lekker aan de linkerkant dus besloot links iedereen voorbij te steken, dit ging eigenlijk beste wel oké. Ik weet niet hoeveel ik er heb gepakt voor de eerste bocht, maar het waren er iig een paar. Door goed te pushen kwam ik de eerste ronde als 10de over start finish. Kijk dat waren toch al 12 man. De volgende ronde snoepte ik her en der een rijden weg, maar werd ik ook weer ingehaald. Top positie was de 8ste plek. En toen begon het. Ik kreeg mij toch een droge bek. Niet normaal. Ik snakte naar vocht maar dat is toch wel lastig als je met een race bezig bent. De concentratie was er niet meer en ik besloot er maar vanaf te gaan. Al met al toch een leuke inhaal race gereden. En nu opzoek naar een zak voor in de bult op de rug om te kunnen drinken tijdens het rijden.

Bekijk hier de race:

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl