Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

ProCup 600 – Close Racing

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Afgelopen zaterdag was de eerste dag van het nieuwe seizoen aangebroken. En zoals trouwe lezers van mijn blog (als ik die nog heb na 1 jaar van stilte ;)) weten doe ik al aan aantal jaar niet meer aan voorjaarstrainingen. Dus dit was mijn eerste dag op de motor.

15AB-8667-026.jpg

 

Dit seizoen is anders dan andere seizoenen. De OWCup heeft een nieuwe tussenklasse in het leven geroepen. De ProCup. Rijders in deze cup hebben een rondetijd tussen 1:49 en 1:52 op Assen. Er waren rond de 30 inschrijvingen voor deze klasse wat dus spannende wedstrijden moet gaan opleveren. We rijden immers binnen 3 seconden van elkaar. Met mijn pr van 1:49,6 pas ik perfect in deze klasse.

De motor staat nog op de oude bandjes waar ik in 2014 mijn laatste race op gereden had. Ik verwachtte niet veel van mijn eerste kwalificatie, omdat ik nog geen meter gereden had. Ik ga de baan op en alles voelt weer vertrouwd. Eerste doorkomst is een 1:57 en daarna gingen de tijden naar beneden per rondje: 1:55, 1:54, 1:52. Ik stond de hele sessie als eerste op het scherm maar in de laatste ronde werd ik van de troon gestoten er terug verwezen naar de derde plaats.

De tweede kwalificatie reed ik nog op de oude achterband. Ik kwam niet aan de tijd van de eerste kwalificatie en bij terugkomst in de pitbox werd al snel duidelijk waarom, het achterbandje was helemaal op. Kwam waarschijnlijk omdat het zo belachelijk koud was 😉

15AB-9426-032.jpg

De wedstrijd werd pas rond half drie gereden. Het werd alweer wat warmer en de versleten achterband werd vervangen. Ik stond 6de op de grid. Niet mijn favoriete plek. Want sta liever aan de buitenkant dan aan de binnenkant. Dat is namelijk altijd zo dringen in die eerste bocht. De rode lampjes gingen uit en daar gingen we. Ik pakte direct twee man en kwam als vierde de eerste ronde door. We reden met een groepje van 4 man. Marijn, Gohan, John en ik. Het was continue stuivertje wisselen. Wat een leuke race en wat zijn we aan elkaar gewaagt. We liepen uit op de nummer 5 en de rondetijden waren in de 1:50. Twee rondjes voor het einde kwam mijn conditie (welke) om de hoek kijken. Ik kreeg het zwaar en kon de overige drie niet meer bijhouden. Achteraf bleek dat mijn ronde tijden gelijk bleven. Sterker nog ik had zelfs mijn snelste ronden in de een voor laatste ronde gereden. Laten we het maar op een samenloop van omstandigheden houden 😉 Ik finishte als 4de. Dit gaat echt een heel mooi jaar worden met spannende gevechten.

Bekijk hier de volledig race. (Laatste rondje word afgekapt, maar er veranderde niets meer ;))

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl