Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

ProCup 600 – 6 Mei 2017 Assen – Podium of Jodium

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

De tweede race van het seizoen stond voor de deur. Ik stond vierde in het kampioenschap dus wilde goed presenteren om zo een gedegen stappenplan te kunnen maken voor de rest van het seizoen. Als ik vandaag weer in de top 4 eindig zit er een grote kans in om hoge ogen te gooien voor de titel. Maar dan moet ik wel de buitenlandse wedstrijden rijden.

De eerste kwalificatie rijd ik niet erg rap. Een 1:53,8. Dat kan ik beter. De tweede kwalificatie kom ik achter Guus Boes op de baan (Guus stond, en staat nog steeds, eerste in het kampioenschap). Ik blijf achter Guus aanrijden en kan in de bochten hem er steeds tussen prikken. Maar ik blijf er wel achter rijden. Op eigen snelheid kan ik namelijk niet deze rondetijden rijden. Met het sleepje van Guus rijd ik een 1:50,2 en sta hiermee als tweede gekwalificeerd.

Tijdens het wachten op de wedstrijd zitten we met z’n alleen te bespreken wat de beste tactiek is voor mij om ze hoog mogelijk te kunnen eindigen. We kwamen redelijk unaniem tot de conclusie dat wachtten het beste is. Dus als ik Guus bij kan houden dan in de laatste ronde er voorbij in de GT. (Appeltje Eitje).

Eindelijk was de race aangebroken en ik voel toch een beetje de zenuwen opkomen. Dit heb ik lang niet gehad hahaha. Ik rijd de opwarmen ronde niet heel rap om mijzelf alvast een beetje te sparen (Dit gaat immers een zware wedstrijd worden). We stellen ons op en de rode lampjes gaan aan en uit. Krijn, op de derde plaats, haalt mij in en Guus komt niet heel goed weg. Krijn gaat er rechts omheen en ik links. Voorlopig lig ik nog steeds tweede maar wat nu…. In een split second besluit ik dat ik Krijn zo snel mogelijk voorbij moet steken om een gat proberen te slaan naar Guus. Snel Krijn voorbij dus. Ik besluit de Strubben wijd in te sturen om Krijn onderdoor op acceleratie in te halen. Helaas mislukt dit plannetje en glijd mijn voorwiel weg. Toch teveel wijd op het vieze gedeeldte van de bocht met een niet goed opgewarmde voorband 🙁 Balen. DNF.

Gelukkig viel de schade mee. En sta ik er 3 Juni gewoon weer bij.

Mvg Jeroen #56.

 

Labels:, , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl