Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

OWCup ProCup 600 – 15 April 2017 – Assen

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

15 April was het eindelijk weer zover. De eerste wedstrijd van het jaar. Yes, eindelijk mogen we weer los. Na de voorjaarstraining in Alcarras mag ik nu weer op het heilige asfalt van Assen rijden. Het concept is niet veranderd. 2x een kwalificatie en 1 race van 10 ronden. Op de nacht van vrijdag naar zaterdag heeft het goed geregend. De baan is dus drijfnat. Gelukkig rijd de ProCup 600 als 1 van de laatste groepen dus ik had grote kans dat de baan bij de eerste kwalificatie al droog is. Niets is minder waar. De baan is nog nat op verschillende plekken en ik besluit om de eerste kwalificatie maar niet te rijden. De buienradar gaf namelijk ook aan dat de rest van de dag droog blijft.

De tweede kwalificatie is de baan helemaal droog. Ik ga eindelijk rijden en zet een tijd neer van 2:04 in de eerste ronde. Niet echt snel, maar het is ook pas mijn eerste Assen rondje van het seizoen. Gelukkig zie ik mijn rondetijden steeds verder zakken om uiteindelijk een 1:55 te rijden in de laatste ronde. Nog steeds geen supertijd maar ik mag niet klagen. Deze tijd was goed voor plek 14 op de startgrid.

Voor de wedstrijd moesten er wel even nieuwe bandjes worden gestoken. De oude bandjes zaten er toch al een hele lange tijd onder en ik was van plan om in de wedstrijd toch wel een stuk sneller te gaan rijden. We stellen ons op op de staringgrid en de rode lampjes gaan aan, gas gaat erop, rode lampjes uit en daar gaan we. Ik kan snel naar voren komen. En kom de eerste bocht al op plek 8 terrecht. Bij Strubben uit kan ik een rijder eruit rijden en bij de Ruskenhoek rem ik de volgende eruit. Dan zit ik de hele zuidlus achter Martin Kallabis maar gelukkig kan ik die bij de GT eruit remmen. Zo kom ik de eerste ronde als vijfde over start/finish. Ik reed de snelste openingsronde van het veld (1:56). Kijk dat gaat alweer lekker. Ik was gelijk weer helemaal in mijn element. Voor mij reed Brian maar die is toch was lastiger in te halen dan de andere rijders. Na drie rondjes kijken maakte hij een remfoutje waardoor ik hem er gelijk naast kon zetten in de Haarbocht. Top, plek 4. De kopgroep van drie man was reeds wat verder. Ik had het gevoel dat ik op hun inliep maar toen Guus Boes aan kop ging rijden gingen hun een seconde per ronde sneller rijden. En die snelheid heb ik nog niet 😉 De laatste twee ronde werd het nog spannend. Brian/Martin en Patricia zaten in mijn kielzog en wilde alle drie graag mijn vierde plek opeisen. Ik reed de laatste twee ronden erg defensief om ze maar achter mij te kunnen houden. Bij de GT aangekomen zat Kallabis zowat in mij maar gelukkig kon ik ook hem achter mij houden en kwam ik als vierde over de streep. Top. Eerste race dus als vierde geindigd na een matige kwalificatie. Snelste ronde een 1:51, wat nog niet perfect is maar waar ik zeker blij mee ben. Heb gestreden als een malle om de andere achter mij te houden maar wat was dat leuk. Op naar 6 Mei. De tweede wedstrijd. Daarna maak ik de balans op of het noodzakelijk is om de buitenlandsche wedstrijden te rijden.

Greetz Jeroen #56.

Labels:, , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl