Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

CupRace 9 April – Lekker Buitenspelen

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Zaterdag 9 April was de eerste cuprace van 2011. Aangekomen op een Mistig Assen konden we meteen inschrijven. Er liepen alweer veel bekende, en de sfeer zat er al goed in. Iedereen had er zin in, en het weer zou ons niet in de steek laten. Snel de slick van afgelopen maandag vervangen voor normale ‘legale’ banden voor in de Cup. Dus de motor op regenbanden gezet om naar de keuring te gaan. Het was er erg druk, en aangezien een nieuwe regel in het regelement zegt, dat de motor ter keuring aangeboden moet  worden zonder onderkuip, duurde het erg lang. De motor werd goed gekeurd en de banden wissel was ondertussen ook klaar. Snel de wielen op de motor wisselen, brandstof in de tank, bandenwarmers eronder en wachten.

11 AB1-0388-013

De eerste kwalificatie was om half 11. De zon scheen al lekker en ik was een beetje zenuwachtig. Eindelijk mocht ik weer kwalificeren, na 5 maanden wachten. De eerste ronde reed in de oude Ruskenhoek. De tweede ronde haalde ik iemand in op de Veenslang maar kwam ik die weer tegen in de Ruskenhoek. Huh, hoe kan dat nou… Oja, we rijden natuurlijk de nieuwe Ruskenhoek. Ik moest nog even omschakelen. De ronden erop ging het beter en beter. Helaas reden er veel langzame rijders op de baan. Gelukkig hadden de baancommissarissen dit ook in de gaten en gaven ze hun een blauwe vlag. Uiteindelijk kwam ik tot een 1:52.894. In de pitbox aangekomen zag ik dat de voorvering tot aan het eind komt bij hard remmen. Gelukkig liep Rooske (Öhlins Suspension) op het paddock en die heeft de vering aangepast. Als dit niet werkte moest ik na sessie het zelfde kunstje weer doen Knipogende emoticon

De tweede kwalificatie was ik andere lijnen aan het proberen in de Strubben. Deze bocht heb ik erg veel moeite mee om goed en snel te nemen op de 1000cc. Resultaat was een 1:53.220. Niet sneller dat de eerste kwalificatie.

11 AB1-3288-066

De wedstrijd vertrok ik vanaf plaats 20. Vijfde rij, helemaal rechts, tegen de pit muur. Zoals trouwe lezers van mijn blog al weten, niet mijn favoriet. Het duurde erg lang voordat het licht op rood sprong en toen hij eindelijk uitging was het zover. De eerste start op de R1. Ik kwam lekker weg, maar helaas in de eerste bocht in de drukte terecht. Ik verloor enkele plaatsten maar op de veenslang kon ik er weer twee terug pakken. Ik kwam als 21ste start/finish over. De volgende rondes werd ik 1 keer ingehaald maar heb ik er ook weer twee ingehaald. Ik reed op de 20ste plek. En reed naar Maarten van Houten toe. Bij hem aangekomen werd het stuivertje wisselen. We waren erg aan mekaar gewaagd en om en om reden we over de baan. In de laatste ronde zat ik achter Maarten en wilde voor hem eindigen. Eruit remmen voor de GT ging niet lukken maar misschien op vermogen er voorbij wel. Ik ging wat vroeger en wat harder op het gas de GT uit dan normaal. En liep snel op hem in. Ik was hem bijna voorbij maar kwam net een paar meter te kort, daar was de zwart/wit geblokte vlag al. Het was een leuke race. Met leuke momenten. Snelste rondetijd in de race was: 1:51.953. Het gaat steeds lekkerder op de R1.

DSC_7172

Klik hier voor het fotoalbum.

PepperByte bedankt.

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Reacties (1)

  • Ad Slomp

    |

    Ziet er goed uit Jeroen. Ik wil ook nog eens een keer een rondje doen op m’n 400 tje. Kijken of ik het nog een beetje kan.

    Beantwoord

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl