Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

CupRace 6 Juni – 1,55 Grens verpulveren

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Zaterdag 6 Juni 2009. De PepperByte sponsor dag word gehouden op een zonnig Assen. De eerste PepperCrew member komen aanlopen rond de klok van half 9. Terwijl nog niet iedereen aanwezig is word de eerste kwalificatie gereden.

Helaas moesten de kwalificaties weer in groep B gereden worden. Waarom dit keer is mij een raadsel. Wel stond er op de inschrijflijst een aantekening achter mijn naam dat als er ruimte is ik in groep A gezet moest worden. Maar helaas werd dat niet gedaan. Ik ging als laatste de baan op, zodat ik lekker inhalend in me ritme kon komen. De achterband begon grip te verliezen in de rechter bochten. Dus heb ik een beetje op safe gereden. Nu ik steeds meer van de banden ga vragen, kan ik ook minder lang met de banden rijden. Uiteindelijk een 1:56,918 gereden.

Tussen de eerste en tweede kwalificaties kwam de rest van de PepperCrew members binnenstromen. Ik was ondertussen bezig met de banden wissel en de tweede kwalificatie ging ik van start op nieuw vers rubber en zouden de collega’s kijken vanaf het dak in de GT.

Ik zat heerlijk in me ritme, alles voelde goed en ontspannen aan. De eerste ronde reed ik een 1:57 en daarna dook ik in de 1:54 en daarna in de 1:53 en in de aller laatste ronde reed ik een 1:52,439 Zelf had ik dit niet in de gaten. Ik zat gewoon lekker op de motor mijn rondjes te rijden. Maar toen ik de pits inreed en ik Jan met een glimlach zag staan wist ik genoeg. Wat??? Een 1:52??? Yeah, dat is gewoon 3 seconde sneller dan me vorige pr.

De race werd is opgesteld op positie 15 in de A groep. Als ik deze plek vast kon houden, dan kan ik gewoon 1 punt pakken in het kampioenschap. Het ligt springt op rood en gaat weer uit. Weer een wereldstart. Ik pak en snel enkele rijders en met een wheely rijd ik voorbij aan me collega’s. Snel de Haarbocht in en gas tot de stuit. Helaas word ik 2 keer ingehaald in de eerste ronde waardoor ik als 12de over start/finish kom. Dat betekend dus dat ik 5 plekken gepakt had tijdens de start. De ronde erna kan ik nog 1 iemand inhalen en kom ik als 11de over start/finish. Ik zat toch een beetje te pushen om naar het groepje voor me te rijden. Dit is niet goed voor de ronde tijden en ondertussen werd ik door meerdere jongens ingehaald. Uiteindelijk finishte ik als 19de. Helaas geen punten en als snelste ronde een 1:54, 605.

 

Ik weet dat ik dus een 1:52 kan rijden. Nu moet ik trainen om deze tijden constant te kunnen rijden. Dan zitten er zeker punten in voor het kampioenschap.

Op naar de volgende race.

PepperByte en PepperCrew members bedankt voor de gezellig dag. Maple Leaf Racing Pictures bedankt voor de foto’s.

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl