Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

CupRace 4 Oktober 2008 – Inhalen maar

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Zaterdag 4 Oktober was de laatste race van dit jaar. Het zou een wisselvallige dag worden met regen en droge periodes. Tijdens eerste kwalificatie was de baan nog erg vochtig. Het was wel droog maar opdrogen deed de baan niet. Dus met regenbanden de baan op en een beetje rustig rijden. Maar al snel voelde het allemaal erg lekker en reed ik aardig wat mensen voorbij. Ik was continue bezig met mensen inhalen. Hierdoor kon ik niet echt een rondje er vol voor gaan, dit resulteerde in een 2:28,942. En een 8ste tijd in de B groep.

IMG_4179 
Voorzichtig de bochten door in de eerste kwalificatie. 

De tweede kwalificatie was het droog maar de baan had maar een paar droge plekjes. Ik besloot om deze kwalificatie weer op de regenbanden te gaan rijden. Helaas was dit een verkeerde keuze, de baan was zo goed als opgedroogd, alleen op het rechte stuk bij start/finish was het nog vochtig. Uiteindelijk een 2:13,429 gereden wat een 23ste tijd betekend in groep B.

 IMG_4314
Uitkomend Strubben.

Na de pauze was de opstelling bekend. Omdat ik de tweede kwalificatie op regenbanden reed en de meeste mensen op normale stond ik redelijk achteraan in groep B. De 18de positie. Dus rij 5 en dan de tweede van links. Achter me stond Niko op plek 22.

Voor de race had het niet meer geregend en de baan was helemaal opgedroogd, snel de nieuwe racebanden gemonteerd. En op naar de wedstrijd. Opstellen maar en wachten op het rode licht. Daar begon het te branden en na een seconde of 4 ging het weer uit. Vol het gas erop en gaan. Snel naar links proberen te komen om buitenom in de haarbocht mensen in te halen. Niko schoot me voorbij met het hetzelfde plannetje. Eerste rondje kwam ik als 11de over de finish, dus al 7 mensen ingehaald. Helaas kwamen er een paar snelle rijders mij voorbij en lag ik in de derde ronde alweer 15de. De motor voelde goed en de bandjes gaven een mega grip tel daarbij op dat al mijn collega’s langs de kant stonden te kijken en de knop ging om. Hup snel Bas Borghouts voorbij, mijn Brabantse vriend welke normaal gesproken niet bij te houden is. De volgende ronde Chris Huffmeijer voorbij en Robert Eisses. De ronde erna Daan Donders en ik lag alweer 12de in de vijfde ronde. Terwijl ik de Strubbe uitkwam zag ik de volgende rijders net aan het eind van de Veenslang rijden. Ik had drie ronde nodig om dat gat dicht te rijden. Dit waren Jos Campo en Dirk Evers. Deze twee rijders waren aan het stoeien met elkaar en omdat het inmiddels de laatste ronde was gaven ze elkaar geen millimeter de ruimte. Einde Veenslang wilde Jos, Dirk eruit remmen en terwijl hij dat deed remde ik Jos eruit om vervolgens als eerst de chicane in te duiken, nu snel het gas erop gooien zodat ze me straks niet meer in kunnen halen. Dit lukte allemaal en toen ik de GT uitkwam keek ik achterom en zat alleen Jos vlak achter me en 3 seconde daarachter Dirk. Ik was als 9de gefinisht.

IMG_4821
Jos, Dirk en ik in de Strubben. 

Alhoewel ik niet op het podium stond was het een geweldige inhaal race. De snelste ronde was een 1:56,856 weer niet in de 1:55 maar dat maakt niet uit. Ik heb weer genoten en mijn collega’s ook.

PepperByte en PepperCrew members bedankt voor jullie support.  Maple Leaf Racing Pictures bedankt voor de mooie foto’s.

Op naar 2009.

Edit: Hier staan de foto’s.

IMG_4794
Insturen GT, en op naar de Finish.

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl