Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

CupRace 30 April – Stuivertje wisselen

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Vrijdag 30 April was de tweede CupRace van 2010 op Assen. Donderdag was ik er al zo vroeg mogelijk om vers rubber en een nieuw luchtfilter te monteren op de motor. Zodat ik Vrijdag ochtend niet gestrestst dat allemaal nog moet gaan regelen.

Vrijdag ochtend na de douche gelijk ingeschreven en de motor naar de technische keuring gebracht.. Daar stond al een redelijke rij. Stipt om 8 uur (nadat we al 10 minuten stonden te wachten) gingen de mensen onze motoren keuren. Van de 2 keurings mannen keurde 1 zowat elke motor af welke hij moest doen. De andere keurde zoals het hoorde. En gelukkig stond ik in die rij 😉

Cup_119

Tijdens de eerste kwalificatie waaide het nog erg hard. Op het rechte stuk hadden we wind mee waardoor het rem punt voor de eerste bocht iets eerder kwam te liggen. Ik had hier van tevoren rekening mee gehouden maar natuurlijk was ik dat alweer vergeten tijden het rijden. Dit resulteerde in twee keer (iets met ezels) rechtdoor over het kunstgras. Uiteindelijk in de sessie een 1:55,2 gereden. Dit kwam mede doordat ik in de “Strubben” een andere lijn aan het proberen was. Dit liep erg goed en compenseerde mijn fouten in de “Haarbocht” enigszins 😉

IMG_7857-border

De tweede sessie was de wind een beetje gaan liggen en wilde ik gaan voor een 1:54. Helaas gooide de regen roet in het eten en vielen voor mij enkele rijders. De rode vlag werd gezwaaid en we moesten de pitstraat in. Toen ik mijn vizier opende voelde ik pas hoeveel het regende. Dat had in niet in de gaten. Ik reed een 1:56 op normale banden op een natte baan. Als de vlag niet gezwaaid was, had ik er waarschijnlijk ook naast gelegen.

PitIn

De 1:55,2 welke ik gereden had in de eerste kwalificatie was goed voor plek 18 in de A groep. De race was pas om 16:30 en gelukkig was de baan helemaal droog. We stelde ons op en we gingen van start. Ik had een lekkere start en kon via de linkerkant redelijk wat rijders inhalen. Maar in de eerste bocht moest ik toch eventjes van het gas om een botsing te voorkomen. Ik kwam als 22ste de eerste ronde over de finish. Na 4 ronden gereden te hebben zonder iemand tegen te komen werd ik buitenom ingehaald door Jeroen Rensel. Oké de volgende keer dus of harder door de bocht of een meer defensieve lijn rijden. Andre Boltjens haalde mij vervolgens in en ik kwam in een strijd met hem verwikkeld. Continue waren we bezig mekaar aan het inhalen en uitremmen. Kuip aan kuip reden we steeds weer de “Veenslang” op. Heerlijk om te doen, en we hielden dit vol tot aan de laatste ronde. Andre was weer voor mij en ik moest en zou hem uitremmen voor de GT chicane om zo voor hem te finishen. Andre wist dat ik dit ging doen en ging zelf ook iets meer risico nemen om zo mij voor te blijven. Ik kon helaas net de bocht niet redden en kwam op het kunst gras uit. Dit koste mij twee plekjes. Uiteindelijk werd ik 24ste. Maar wat heb ik genoten in de race. Snelste rondetijd in de race 1:54,6

Cup_695 Cup_794

Cup_903

Voor een compleet overzicht van de foto’s: Hier

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl