Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

CupRace 23 Mei – Wat een weertje

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Nadat het circus Hengelo verlaten had, was er 1 dag om bij te komen. Zaterdag 23 Mei was het alweer tijd voor de volgende wedstrijd op Assen.

Vrijdag avond aangekomen en de spullen uitgepakt. De motor nog eventjes nagelopen en vroeg naar bed gegaan. ‘s Ochtends vroeg uit bed en ingeschreven. Ik stond de eerste kwalificatie in groep B, nog steeds vanwege de schakel problemen welke ik de eerste cuprace had.

IMG_2503-border 
Helaas kan ik  niet als eerste de baan op, wat resulteerde in een inhaal sessie. Elke ronde had ik last van langzamere rijders waardoor ik niet echt goed aan kon zetten voor een snelle tijd. Wel kregen de rijders een blauwe vlag, dit betekend dan er een snellere rijder achter hun zit en hun dus ruimte moeten maken. Deze snellere rijder was ik. Ik had dit nog nooit mee gemaakt, normaal moet ik altijd aan de kant. Toen ik van de motor afstapte had ik een tijd verwacht van rond de 1:58. Maar uiteindelijk had ik toch een 1:56,651 gereden. Goed voor groep A in de tweede kwalificatie.

De tweede kwalificatie moest ik echt aan de bak. In groep A liggen de tijden van 1:48 tot 1:56. Als je bij iemand aan kan haken die iets sneller rijd als dat je zelf doet kan je leren en dus sneller worden. Aan het weer lag het niet. De zon scheen boven Assen en de baan was goed op temperatuur. Ik werd een paar keer ingehaald, maar deze jongens reden iets te snel om aan te haken. Uiteindelijk was me snelste ronde een 1:56,444.

IMG_2475-border 
De wedstrijd moest ik beginnen op plek 32 in groep A. Dit de allerlaatste plek. Ik kan in ieder geval niet ingehaald worden. 😉 De rode lampen doofde en we gingen van start. Ik had een super start en na de eerste ronde kwam ik als 27ste over de streep. Helaas werd ik de volgende ronde door twee man ingehaald. Deze kon ik twee ronde volgen en toen had ik er 1 terug in kunnen halen. De liepen steeds verder in op het groepje ervoor. Maar helaas was de race niet lang genoeg om ook hier een paar man van in te kunnen halen. Ik eindigde als 26ste. En reed een snelste ronde van 1:55,622.

Ik hoop dat al mijn visite genoten heeft van de wedstrijd. En ondanks dat ik niet vooraan reed was het een super dag. Met een heerlijk zonnetje.

590072281_6_mM2V

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl