Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

CupRace 21 Mei – Hengelo, scherp scherper scherpst

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Hengelo (Gelderland) staat bekend op zijn jaarlijkse paardenmarkt. Maar ook om de Varsselring. Een stratencircuit met een lengte van 4878 meter en 15 bochten. Het SuperCup circus was hier neergestreken voor de tweede cuprace van 2009.

Door mijn slechte optreden tijdens de eerste cuprace moest ik de kwalificatie starten in groep B. Maar omdat ik nog geen enkele ervaring heb met de Varsselring of überhaupt met een stratencircuit, vond ik mijn indeling in groep B niet zo heel erg. Streven was wel om de wedstrijd zelf in groep A te rijden.

IMG_1540 
De eerste kwalificatie was het heel erg wennen aan de baan en het rijden op een stratencircuit. Je rijd op sommige punten met 250 kilometer per uur langs een rij bomen. En de andere keer lang een weiland of een verdwaalde boerderij. De baan heeft gelijk een haakse bocht naar rechts en na een lang recht stuk weer een haakse rechter bocht. Dan een paar chicanes gevolgd door een bijna 180 graden bocht. De ene bocht is dus nog scherper dan de andere. Na 3 a 4 ronden had ik de baan in mijn hoofd en ging het gas langzaam maar zeker steeds verder open. Na 25 minuten kwam ik de baan af en kreeg ik te horen dat ik een 2:12 gereden had. Deze tijd was voldoende om de tweede kwalificatie te rijen in de A groep.

IMG_1753
De tweede kwalificatie heb ik heel erg lekker gereden. De baan had ik goed in het hoofd zitten en rempunten en versnellingen waren gekozen voor elke bocht. Ik reed lekker naar me voorgangers toe en deze werden ook ingehaald. Deze kwalificatie was goed voor een 2:08. Kijk dat is toch alweer 4 seconde sneller.

IMG_2199 
Die tijd was goed om groep A te blijven op positie 27. Op het smalle baantje stonden we te wachten tot het licht gedoofd werd om weg te mogen spurten. Ik had een lekkere start en pakte gelijk 4 a 5 man. Maar door de smalle baan werd ik een beetje in de verdrukking gereden waardoor ik weer door een paar man ingehaald werd. Na twee rondjes was ik lekker aan het battellen met 4 andere rijders. Ik werd door deze rijders er steeds uitgeremd voor de haakse bochten. Oké, iets later remmen dus. Dit pakte goed uit en kon zelfs hun er nu uitremmen voor de bochten. Dit was een leuke strijd. Voor dit groepje van 4 was een klein gaatje tot de volgende rijder. Ik had eindelijk het groepje van 4 in kunnen halen en de inhaal race naar de rijder ervoor was begonnen. In de laatste ronden was ik bij hem aangekomen maar helaas was het niet mogelijk om hem nog voor start finish in te halen. Ik ver remde me in de allerlaatste bocht (weer zo’n haakse) en kwam net buiten de baan terecht. Helaas kwam het groepje van 4 me voorbij en eindigde ik als 27ste.

IMG_2355
Helaas was de wedstrijd niet zo heel leuk afgelopen maar ik heb ontzettend genoten tijdens de race. Mijn snelste ronde was uiteindelijk een 2:05. Toch ook wel een erg leuk baantje de Varsselring. Volgend jaar kom ik hier zeker terug.

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl