Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

CupRace 2 Oktober – Beetje natjes

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

De laatste cuprace van dit jaar werd 2 oktober gereden. De kampioen was al bekend dus verwacht werd dat de top wat rustiger aan zou rijden. Zodat we misschien een wat hoger zouden kunnen eindigen en zelfs punten konden pakken. Helaas werd is ‘s ochtends wakker en zag ik allemaal regen. In de regen rijden vind ik niet erg, sterker nog ik geniet er altijd van. Niet dat ik echt een regen rijder ben hoor, mijn ronde tijden op een drijf nat assen liggen rond de 2:18.

651w6a

De kwalificaties startte ik in groep A. De baan was drijfnat en ik reed een snelste ronde van 2:20. Niet super snel maar ook niet als langzaamste. Ik was hiermee 16de. Toen groep B aan de beurt was bleek de baan redelijk opgedroogd te zijn en reden deze jongens dus snellere tijden dan de A groep. Helaas begon het hierna weer te regenen, wat dus inhield dat wij weer nat moesten kwalificeren. Mijn rondetijd was een 2:20.  Terwijl het wel sneller had gekund want de baan was iets droger dan tijdens de eerste kwalificatie. Dat was ook goed te zien aan de tijden die de overige mannen reden.

81c2397e

Door deze nat-droog-nat kwalificatie waren de A en B groepen helemaal door elkaar gegooid. De indeling per race word namelijk aan de hand van de kwalificatie tijd bepaald. Ik was ingedeeld als 19de in groep B.

09AX1-5844-006

Tijdens de opwarm ronde van de wedstrijd verkende ik de baan goed en zag dat hij helemaal kurkdroog was. Heerlijk dacht ik in mijn achterhoofd, als ik een goede start maak kan ik vooraan uitkomen. Ik stelde me op op de 19de plaats en het rode licht ging uit. Pats, ik liet de koppeling los en het voorwiel kwam los. Maar ik liet geen gas los en hield hem open. De eerste mannen was ik al voorbij en terwijl het voorwiel alweer langzaam naar de grond was gekomen kwam de eerste bocht inzicht. De eerste ronde was een ronde van inhalen inhalen en inhalen. Soms een beetje lomp maar ik was erop gebrand zo snel mogelijk naar voren te rijden om zo niet de voorste mannen een te groot gat te laten slaan. Ik kwam na de eerste ronde als 7de over start/finish. Dat waren dus al 12 man in 1 rondje. Helaas kon ik de voorste 6 man niet bijhouden. Dit bleek achteraf de top 6 te zijn van het kampioenschap. Ik heb dus de hele race alleen op plaats 7 gereden. Niet slecht, maar stiekem wilde ik het seizoen afsluiten met een podium plaats 😉

Volgend jaar ben ik weer van de partij. Weer met nummer 36.

PepperByte bedankt voor dit top jaar. Ik heb veel geleerd en altijd hele leuke reactie gehad op het design van de motor.

Tot volgend jaar, groetjes Jeroen.

09AX1-5975-130                  logogoed

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl