Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

CupRace 2 – 12 Juli 2008 Assen

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Eindelijk mochten we weer op Assen buitenspelen. Het had even geduurt want de vorige cup race was dik 2 maanden geleden. Vrijdag avond aangekomen, nadat ik alles had uigepakt en me bedje had opgemaakt kwamen Bas en Jarno er ook aan. Tijdens de stoere verhalen en grootsspraak kwam Angelo ook aangereden. Nadat iedereen klaar was met z’n spullen neerzetten zijn we maar snel gaan slapen. ’s Nachts een paar kleine buitjes gehad. De volgede ochtend had ik de motor voorzien van vers rubber. Maar het regende keihard en daardoor de motor maar op fullwets gezet. De eerste qualificatie regende het niet meer maar de baan was wel drijfnat. Ik reed een 2:19. Jarno bedankt voor het klokken, dat is echt fijn. De groepen B en C hadden reeds ook al op een drijfnatte baan gequalificeerd. Eindelijk begon de zon te schijnen en droogde de baan op. Hierdoor konden de groepen B en C lekker op een droge baan rijden. Net voordat mijn sessie begon, begon het weer een klein beetje te regenen hierdoor was de baan vochtig. Ik besloot toch om op normaal rubber te qualificeren maar wel als de overige rijders al 2 rondjes hadden gereden, in de hoop dat de baan droog was gereden. Ik rijd de baan op en merk dat hij lekker droog is. Ik ga aanzetten om een mooie tijd neer te zetten. Maar voor de Bult zwaaide ze de geel/rode vlag. Het regende weer 🙁 Ik heb nog een beetje lopen pushen maar sneller dan een 2:07 lukte me niet.

De race moest ik dus achteraan groep B rijden. En omdat de groepen B en C hadden kunnen qualificeren op een droge baan en groep A maar heel eventjes zaten er erg veel groep A rijders in de B groep en vise versa.

Plek 28 op de grid. Oftewel rij 7 rechts. Naast me Mark en daarnaast Bas. Rood gaat aan en de motoren beginnen te gieren. Het licht gaat uit en we sprinten weg. Ik duik meteen naar rechts langs de muur en haal lekker veel mensen in. Wat een wereld start, maar het is niet fijn om in de eerst bocht helemaal in de verdrukking ze zitten. Eindelijk me er tussen kunnen wurmen en de inhaal race kon beginnen. 2 ronde lang zat ik achter iemand die ik niet voorbij kwam. Uiteindelijk lukte me het door hem ernaast te zetten in de Stubbe. Helaas reed deze jongen niet echt door en was er een gat gevallen naar de volgende. Welke net de veenslang hadden verlaten. Oke, dat word aanpoten om weer aansluiting te vinden. Het heeft me 3 ronden gekost om het gat dicht te rijden, maar het lukte me wel. Snel de volgende maar inhalen. Ook dat lukte. Hmmm de volgende ook maar eens inhalen. Helaas dat ging niet meer en de race reed ik uit op deze positie, de 16de.

Al met al niet een super dag maar het was wel leuk om een in de regen te rijden. Mijn snelste tijd van de dag was een 2:00. Niet super goed. De volgende keer maar duimen op goed weer en weer terug naar de A groep.

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl