Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

CupRace 13 Augustus – Erg gezellig

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Zaterdag 13 Augustus 2011, het was eventjes hard doorwerken, maar uiteindelijk stond de R1 er weer mooi bij. Vorige race was ik gevallen in de regen. Hierdoor was mijn kuipen set verwoest en moest er natuurlijk een nieuwe opkomen. Na stad en land afgebeld te hebben was er geen enkele kuipen set te vinden in Nederland. Uiteindelijk kwam de woensdag voor de race een set binnen. Woensdag avond heb ik die gelijk naar de spuiter gebracht en vrijdag alles kunnen monteren op de motor. Al met al, was ik net op tijd klaar met alles.

11 AR2-0665-004

Deze race was een speciale, het was de jaarlijkse sponsordag. Al mijn collega’s met vrouw en kinderen waren aanwezig. dus de druk lag hoog om goed te presteren. De eerste kwalificatie reed ik een 1:54. Niet erg snel. Ik vind dat de nieuwe clipons wel erg kort waren. Na de kwalificatie heb ik langere gemonteerd. Daarnaast moet ik weer erg wennen aan de R1, na 6 dagen les gegeven te hebben op de BMW. Er zit een behoorlijk verschil tussen de twee motoren.

11 AR2-0767-014

Ondertussen waren al mijn collega’s en aanhang aangekomen op het circuit. Natuurlijk begon het weer te regenen en moest voor de tweede kwalificatie een banden wissel plaats vinden. Samen met Andy en Huub hebben we de banden gewisseld (heren bedankt) en kon ik beginnen aan de tweede kwalificatie. Een snellere tijd kon er niet gereden worden. Maar ik kon wel aanvoelen of de clipons beter voelde. Dit was het geval en ik was klaar voor de wedstrijd. Snelste tijd in kwalificatie nummer 2: 2:20.

11 AR2-9482-002

Mijn slechte kwalificatie zorgde ervoor dat ik op plaats 29 op de grid stond. Niet waar ik thuis hoor en ik ging voor een inhaal race. Toen de rode lichten doofde had ik een wereld start, helaas werd ik halverwege geblokt zodat ik niet nog meer mensen in kon halen. Ik kwam als 21ste de eerste ronde door. Dat waren dus al 8 plekken met de start. Helaas kon ik niet in mijn ritme komen. Ik kon de aansluiting niet vinden bij de twee rijders voor mij. Een paar keer kwamen er rijders voorbij waarbij ik weer niet de aansluiting kon vinden. Uiteindelijk finishte ik als 25ste.

11 AR2-9262-015

Tijdens de race kwam ik achter een paar verbeterpunten aan de R1. Deze ga ik voor de aankomende cuprace oplossen om zo weer rond de 17de plek te kunnen rijden.

11 AR2-9319-020

Na de race was er een BBQ georganiseerd in het paddock restaurant. Na de BBQ was de dag afgelopen en gingen we op huis aan.

PepperByte super bedankt voor de geweldig gezellige dag.

11 AR2-9521-006

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl