Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

CupRace 10 April – Goed begin…

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Zaterdag 10 April was de eerste Cuprace van het nieuwe jaar. Ik had geen voorjaarstraining gedaan dit jaar, maar had wel conditie op peil gehouden dmv hard lopen. De weersverwachting voor de dag was goed het zonnetje zou schijnen en de regen zou weg blijven. Vrijdag avond aagekomen op het circuit. Er waren weer lekker veel bekende en de sfeer zat er alweer helemaal in.

10AB-2519-024

Ik zat ingedeeld in de A groep. Dat betekend lekker laat de eerste kwalificatie. Ik dacht slim te zijn om dus ook laat naar de technische keuring te gaan. Dat had ik beter niet kunnen doen. Uiteindelijk kwam ik 10 minuten voor de race uit de technische keuring. Snel mijzelf omgekleed en op naar de eerste kwalificatie.

10AB-3280-026

Erik (collega rijder) had die dag ervoor al getraind op Assen en reed een 1:57. Mijn doel was om bij hem op sleep touw te gaan zodat ik lekker in mijn ritme kon komen, aangezien het de aller eerste sessie is die ik reed voor 2010. Nadat hij mij inhaalde buitenom in de Ramshoek bleef ik achter hem rijden. Dit hield ik 3 ronden voor en toen voelde ik me al helemaal in mijn element. Het ging weer allemaal als vanouds. Dus haalde ik Erik in in de Strubben om vervolgens mijn eigen tijden te gaan rijden. Resultaat 1:58.

GroteFoto-PMVAYHT7

De tweede kwalificatie reed ik mijn ronden toen Daniel mij op het rechte stuk inhaalde. Daniel werkt als een rode lap op mij dus ik moest hem bijhouden. Resultaat tweede kwalificatie: 1:55. Dit was goed voor start plek 25 in de A groep.

IMG_6454-border

De race ging beginnen. Tijdens de opwarm ronde ging mijn hart sneller kloppen en kwamen de kriebels weer naar boven. Eindelijk weer eens een start, daar heb ik toch wel maanden op moeten wachten. Oke, waar was het ook al weer. Oja, rij 7 helemaal links. De lampen ging aan, en na een seconde of 3 weer uit en daar gingen we. Helaas werd ik geblokt om links buitenom te gaan dus moest ik mij mengen in de menigte. Ik bleef ronden rijden samen met een gele Honda. We zaten continue stuivertje te wisselen om in de laatste ronde voor de GT remde ik hem eruit om vervolgens als 22ste te finishen. Wat een leuk gevecht was dat.

10AB-4158-200

Al met al een erg goed begin met gelijk een 1:55 als beste rondetijd. PepperByte bedankt.

Edit: De overige foto’s staan ook online.

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl