Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

CupRace 1 Augustus – Achteraansluiten maar

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Afgelopen Zaterdag was het eindelijk weer zover. Na bijna 2 maanden weer een cuprace in Assen. Ik heb hiervoor alleen maar instructie lessen gegeven op de circuits dus was een beetje bang dat ik in dat ritme zou blijven zitten. In de eerste kwalificatie zat ik niet echt lekker op de motor en het voorwieltje gleed af en toe weg in de Strubben. Toen ik de paddock inreed kreeg ik te horen dat ik toch een 1:54,4 had gereden. Opzich niet verkeerd. Want ik zat niet echt lekker rond te rijden.

1

De tweede kwalificatie zat ik weer helemaal vertrouwd rond te rijden. Dit resulteerde in een 1:54,7 Apart dat het niet sneller was dan de eerste kwalificatie. Lag het dan toch aan het feit dat weer mijn voorwiel begon te glijden in de Strubben? Wat bleek is dat er vorige week een vrachtwagen festival is geweest en dat ze "ter bescherming van het asfalt" dan zand leggen op de baan. Volgende keer dan maar beter schoonmaken.

2

Mijn tijd van 1:54,4 was goed voor startplek 22 in de A groep. De start verliep niet zoals ik dat gewend was. Ik ging iets te fel op het gas waardoor ik met een te hoge wheely vertrok. Ik kwam in het drukste stuk terecht en met duwen en trekken kwamen we aan bij de Bult. Hier werd ik van de baan gedrukt en kwam ik in de grindbak terecht. Gelukkig hield ik hem overeind en al ploeterend kwam ik aan het eind van de grindbak terecht. Daar een grindpad op en in Mandeveen weer terug de baan op. Helaas was iedereen alweer aan de horizon verdwenen en ik wilde koste was het kost weer inlopen. Na 6 ronde kwam ik eindelijk bij de voorganger en merkte toen pas hoe hoog het snelheids verschil was. Ik ging er snel voorbij en op naar de volgende. Toen ik eindelijk bij hem aangekomen was werd er geel gezwaaid in de GT bocht en mocht ik niet meer inhalen. Dit was precies in de laatste ronde. Snelste race ronde was een 1:54,2.

3

Ondanks mijn slechte race heb ik wel weer enorm genoten. Zowel op als naast de baan.

PepperByte en Maple Leaf Racing Pictures bedankt, Tot volgende keer.

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl