Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

CRT-1000–Dit is waarom we het doen

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Na jaren van SuperCup gereden heb ik mij terug laten plaatsen naar de CRT-1000 competitie. Deze competitie wordt gereden tijdens de SuperCup dagen en de ronde tijden liggen iets lager/langzamer dan de SuperCup. Ik wil dit jaar uitrijden in deze groep omdat het niet echt meer lekker loopt in de SuperCup. Afgelopen Zaterdag lekker was het de eerste keer dat ik mij mag wanen tussen de coureurs van deze klasse. Ik ga de baan op en merk al gauw dat het niveau best wel hoog is hier. Ik stap de baan af met een 1:54,8 wat goed is voor de vijfde plaats. Twan Arnts, mede ex SuperCup 1000 rijder, zat voor mij met een 1:52,4. Best een groot gat, maar dat moest te doen zijn.

0011

De tweede kwalificatie besloot ik om achter Twan aan te rijden. Ik kon hem goed volgen en ben hem later voorbij gegaan om te kijken of ik het tempo zelf ook aan kon houden. Uit eindelijk een 1:51,9 gereden. Dit zijn tijden waar ik weer trots op ben. De 1:51,9 was goed voor plek 4 op de start grid. Pole position stond een jongen die een 1:49,9 gereden had. Zelf het ik nog wel een paar punten waar ik nog wat tijd kon winnen. Dus stiekem in mijn hoofd dacht ik, achter die pole position gast aan en proberen 1:49 te rijden en vervolgens de wedstrijd winnen Winking smile 

0022

De race ging beginnen. We draaien on opwarm rondje en ik stel mij op. Dit is makkelijk, eerste rij helemaal rechts. Hoef ik eens niet op de rijnummer bordjes te letten Winking smile Oke Jeroen, nu moet het gebeuren. Nu heb je geen excuses meer, gewoon rijden en stiekem misschien wel een podium pakken. Theoretisch zat het erin Winking smile. De rode lampen gaan uit en ik ga van start. Terwijl het voorwiel de lucht in gaat besloot ik maar gewoon het gas open te houden. Wat een wereld start. Ik vlieg iedereen voorbij en heb zelfs tijd en ruimte om helemaal naar links te gaan om zo op de ideale lijn te komen voor de eerst bocht. WAUW dit is gaaf, gewoon kopstart. Ik houd de eerste positie vast voor 1,5 ronden. Daarna werd ik door 3 man ingehaald. De reden met een groepje van 4 en hadden al en gaatje geslagen naar de overige rijders. Ik kon de groep goed bijhouden en had al een plan uitgestippeld hoe ik de race zou gaan rijden. In de vierde ronden sloeg het noodlot toe, mijn boutje van het schakelpookje vloog eruit. (Wat raar is, want hij zat vast met loctite). En ik kon niet meer schakelen. Owwww wat baalde ik. Zo’n vet gave race en dan zo eindigen.

Hier een filmpje van de start:

Start CRT-1000 11 Augustus @ Assen

Desalniettemin heb ik genoten wat ik al geruime tijd niet meer gedaan heb. Wat een leuke groep en wat een leuke competitie. Eindelijk eens voorin meedoen ipv achterin. Hiervoor doen we het toch eigenlijk Winking smile

PepperByte en de mannen van de CRT-1000 Bedankt en op naar de laatste race dag.

0024

Labels:, , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl