Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

CRT-1000 – Nat, Natter, Hagel, Zonnnnn

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Afgelopen Zaterdag, de 29ste, was alweer de laatste race van het seizoen. Het zou tevens mijn laatste race op de R1 worden. De motor is mondeling al verkocht, ik moest hem alleen nog eventjes heel houden op de laatste dag Winking smile De laatste race dag van de kalender is altijd een speciale. Normaal rijden we twee kwalificaties en 1 wedstrijd. Maar Zaterdag reden we 1 kwalificatie en twee wedstrijden. Een snelle ronde is dus gewenst in de eerste kwalificatie. Kort voor de kwalificatie had het nog geregend en ik besloot de motor op regen banden te zetten. Toen de sessie van start ging bleek dit een verstandige keuze. De baan was drijf nat. Ik besloot voor mijzelf 2 tijden neer te gaan zetten en dan weer de pits in te rijden. Regen rijden vond ik altijd leuk, maar sinds mijn crash vorig jaar is de leuke helemaal omgeslagen in angst. En vooral met de gedachte dat de R1 al verkocht is Winking smile De snelste ronde van de twee was een 2:40,573. Met deze tijd stond ik op plaats 34. Hmm bijna helemaal achteraan. Niets echt goed.

Voor de eerste wedstrijd was het al een tijdje droog. Op de baan kwam er zelfs al een klein droog spoortje. Toch besloot ik op de regenbanden te gaan starten. We stellen ons op voor de start lijn en de rode lampen gingen aan. Terwijl de lampen uitspringen sprint ik weg. Ik pak in de eerste ronde al ongeveer 15 man. Maar helaas kwamen die mij al weer snel voorbij. In de derde ronde viel er een rijders in de Strubben. Code rood. Allemaal weer de pitstraat in en afwachten op de herstart. Na ongeveer een kwartier mochten we de baan weer op. Ik stel mij weer op de 34ste plek op en wacht geduldig totdat de rode lampen weer uit gingen. Weer ging ik er als een speer vandoor en pakte menig man. Op de Veenslang aangekomen begon het zachtjes te regenen. Ik reed door tot aan ingang pitstraat en zag voor mij een paar man de baan af rijden. Verstandig dacht ik bij mijzelf en ik keek achterom of ik nog ruimte had om hetzelfde te doen. Maar achter mij reed een grote groep, en we waren bezig met een wedstrijd. Nog 1 rondje doorrijden dan maar. Maar in dat ene rondje gingen de sluizen open. Het begon keihard te regenen met zelfs hagel stenen. En dat voelt niet fijn op een motor Winking smile Drijf nat tot op de boxer ben ik de pits ingegaan. De tweede race moest beter.

 

Een uur voor het begin van de tweede race was de baan helemaal opgedroogd en de zon kwam zelfs door. Maar natuurlijk, drie kwartier voor de start ging het weer regenen. De baan was weer compleet nat. Gelukkig stond er een redelijke wind en deed de zon goed zijn best. De start werd 15 minuten uitgesteld en dat zorgde ervoor dat de baan precies op tijd helemaal droog was. Snel werd met behulp van, Jelle, Niek en Oscar de motor afgetankt en voorzien van de normale race banden. Nu moest het gebeuren. Ik had twee starts kunnen oefenen en moest in de eerste ronde toch zeker wel bij de kopgroep zijn. Als ik dat niet red kan ik mijn podiumplaats wel vergeten. Ik stel mij weer op, op de 34ste plaats Winking smile En daar gingen de lampen aan…..uit… GOOOOoooo. Ik ga er als een speer vandoor en boender mij door het start veld heen. Madijk pak ik binnendoor nog een paar man, ingaan Ossebroeken ook en bij de Strubben ook weer een paar. Op de Veenslang kan ik rechts weer een paar man voorbij en ik zie de kopgroep al voor mij. Eerste doorkomst reed ik op plek 8.

Start CRT-1000. Ik sta tweede van links voor de filmende motor.

Dat waren dus al 25 man/vrouw welke ik voorbij ben gestoken. Ik haal de ronden erop nog een paar man in en kom op de 6de plek te tijden. Hier reden twee rijders en ik kom met hun in gevecht. Helaas kon hierdoor de kop groep iets uitlopen. Ik haalde ze allebei in en reed op de 4de plaats. Maar daar kwam Michel weer binnendoor in de bocht. Ik zag dat het een Suzuki was met 1 uitlaat. Meestal is dat een 600cc. Vandaar dus het late remmen en de krappe bochtjes welke hij maakte. We hadden ronden lang een heel leuk duel. Ik haalde hem in op de snelle stukken en hij mij in de bochten. Uiteindelijk eindige Michel voor mij. Waardoor hij met 1 punt verschil kampioen werd. Winking smile Graag gedaan Michel Winking smile hahaha. Ik eindigde als 5de. Een leuke afsluiter van mijn twee seizoenen op de R1. De motor is heel afgeleverd bij de nieuwe eigenaar en er staat een mooie R6 op mij te wachten voor volgend jaar.

PepperByte hartstikke bedankt voor seizoen 2012.

Jeroen.

 

Labels:, , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl