Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

Assen – 8 April 2008

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

8-4-08Op de valreep heb ik nog een plaatsje kunnen krijgen voor het vrij rijden op Assen  afgelopen Dinsdag. Maandag avond al mijn spullen gepakt en naar Assen gereden. Tim had een pitbox geregeld waarin ik kon slapen. Dus al mijn spullen uitgepakt en tentje opgezet in de box. Maar damn wat was het koud. Niko stond met z’n tent naast mij maar die lag te zweten, misschien had ik toch maar me straalkachel mee moeten nemen 😉

Na de inschrijvingen gingen we meteen de baan op. Ik zat in de snelste groep maar tijdens de eerste sessie bleken er wel heel veel langzamere rijders te zijn. Ik was continue bezig met inhalen en na 7 ronden had ik de rijder waarmee ik gelijk de baan op ging al op een ronde gezet. Heb liep wel allemaal lekker. Resultaat een 1:59.

De tweede sessie was er al veel geschoven in de groepen, de langzamere rijders waren omgewisseld met snellere. Dit merkte ik meteen omdat ik nu harder over de baan kon. Nog steeds waren er wel teveel langzamere rijders. Al met al een 1:58 neergezet.

De derde sessie reed er een KTM RC8 de hele tijd achter mij. Ik kon hem 6 ronde voorblijven maar ik kwam te hard op de GT af. Met een stoppie kwam ik tot stilstand op het kunstgras. En de KTM kwam mij voorbij. Ik wilde mezelf weer naar de KTM toe rijden maar helaas was de sessie afgelopen. Resultaat een 1:56,1 Yeahh een nieuw PR

De vierde sessie gleed ik in bochten naar rechts alle kanten op. Oke de achterband was duidelijk aan vervanging toe. Ik heb deze sessie 5 a 6 ronden gereden en ben er toen mee gestopt. Toch nog een 1:56,6. Dit glijden gaf mij wel super vertrouwen in de nieuwe supercorsa’s. De achterkant verzette zich een klein beetje maar het crash gevoel was er totaal niet. Ze geven gewoon een duidelijke waarschuwing.

Aangezien er geen tijden worden opgehangen ben ik naar TimeControl gelopen om te vragen wat ik voor tijden had gereden. Hun hebben per sessie een overzicht van snel naar langzaam. In de eerste en derde sessie had ik de derde snelste tijd gereden. En in de tweede en vierde sessie de vierde tijd. De jongens voor mij reden met 1000cc, 848cc of 1190cc. Dus ik was de snelste 600cc. Toch een leuk gegeven hahah.

De progressie is enorm. Heb mijn pr verbroken met 1.6 seconde en zelfs met 1 seconde met een versleten achterband. 2 Mei heb ik weer een vrije training. Op naar de magische grens van 1:54 😛

Update: Foto’s staan online.

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Reacties (1)

  • cj

    |

    Vette shit man,volgend jaar met een daytona 675 he 😛

    Beantwoord

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl