Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

8 Mei Ecuyers – Klein maar fijn

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Vrijdag 8 Mei had ik een vrije training met Angelo op het nieuwe circuit Ecuyers in Frankrijk (net boven Parijs).Na een lange rit van 550km kwamen we rond 23:00 aan. Het circuit is niet te betreden ‘s avonds dus moesten we parkeren op een parkeer terrein ervoor. Helaas zat dit als helemaal propvol met Nederlanders (klein parkeerplaatsje) dus  moesten we noodgedwongen de auto langs de doorgaande weg parkeren en daar de nacht doorbrengen. We zouden slapen in de auto. Maar Angelo sliep eerder dan mij en begon te snurken. Dus toen me tentje gepakt en luchtbed en ergens achterop een weiland neergezet. Ik was alleen me slaapzak vergeten mee te nemen vanuit Nederland. Uiteindelijk maximaal 3 uur kunnen slapen.

 
‘s Ochtends keken we de baan op en dachten allebei. Wat een heel piepklein Mickey Mouse baantje. De baan is 3,5km lang en heeft 17 bochten. Eigenlijk zitten er alle soorten bochten in verwerkt. Leuke hoogte verschillen (geen tientallen meters) en  leuke chicanes. Het circuit is aangelegd in de achtertuin van een man met teveel geld (zo lijkt het) Er zijn helaas geen grindbakken en curbstones maar achter de witte lijnen hebben ze een strookje uitloop aangelegd.

  
De eerste sessie liep slecht af voor een CBR, deze verloor olie en ging er door onderuit. De jongen moest afgevoerd worden met de ambulance. Wij kregen een code rood. En na 2 rondjes konden we dus de baan af.

De tweede sessie gingen we weer vol frisse moed de baan op. Deze sessie hebben we gebruikt om de baan goed te leren kennen. En ik moet zeggen, ondanks de 17 bochten heb je hem heel snel in je hoofd zitten. Nu nog de juiste lijnen en versnellingen vinden.

  
De derde en vierde sessie ging het allemaal alsof het vanzelf ging. De hele baan rijd je in 2de of 3de versnelling. Met uitzondering van het rechte stuk. Daar haal je net aan z’n vijfde versnelling. Er zitten een paar bochten in die je remmend neemt om daarna een haakse bocht te nemen. Dit zorgt voor erg veel slijtage op de voorband.

De vijfde sessie hebben we echt lekker hard gereden. En omdat we de kans kregen een sessie mee te pikken van een groepje langzamer heb ik nog een sessie extra gereden. Dit kwam neer op 50 minuten gummen. Me conditie liet me niet in de steek. Moe maar voldaan stapte ik eraf.

  
Ecuyers is een erg technische baan, die veel van de remmen vergt. Als je te krampachtig op de motor zit krijg je er snel last van opgepompte onderarmen. Gelukkig had ik er geen last van. Alleen spierpijn in de vingers. De baan heeft een piepklein paddock zonder pitboxen en zonder fatsoenlijke stroomvoorziening. Maar dat kon de pret niet drukken. Angelo en ik komen hier zeker een keer terug.

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl