Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

6 Juli ZAC – Is het gras groener bij de buren?

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Afgelopen Maandag deed ik voor het eerst eens mee met een ZAC race. Mijn keuze waarom ik geen ZAC rijd is waarschijnlijk iedereen wel duidelijk, omdat deze door de weeks gereden word en niet in het weekend. Daarnaast zijn de klasses (1000cc versus 600cc) geschieden bij de OWcup en rijden ze bij de ZAC door elkaar. Alhoewel tegenwoordig een gescheiden start is tussen de twee klasses.

Ik had mij ingeschreven voor de 600 klasse. Bij de ZAC hebben ze de volgende groepen (van slak naar wannabe-snel) Rookie -> Sport -> Race. Ik moest in de RaceCup starten waar dus de snelste 600’s in rijden. Deze groep start 30 seconden nadat de RaceCup 1000 gestart heeft. Doel was dus om ze ver mogelijk voorin het 1000 veld te eindigen 😉

Maar eerst maar eens een trainings sessie. Ik ga de baan op en het voelde wel lekker. Had alweer een tijdje niet op de R6 gezeten en het laatste was op de Honda RC30 in de regen. Maar moet zeggen dat het lekker liep. Ronde tijden van in de 1:51. Top.

De tweede sessie was de kwalificatie, ik ging van start en zat lekker te pushen. Toen ik goed in mijn ritme kwam voelde ik de achterband een stapje opzij zetten in Duikersloot. Snelste tijd een 1:50,4. Plekje 5 was voor mij op de startgrid.

Tijdens de pauze zat ik in dubio. De achterband zag er niet versleten uit, sterker nog, hij was nog gewoon top. Toch besloot ik om de achterband te vervangen. Helaas was er geen supercorsa beschikbaar maar alleen Pirelli slicks. Dus voor het eerst maar eens een slick gemonteerd. De supercorsa die eraf ging rijd ik wel tijdens een dagje op Zolder op 😉 Ik stond bij Martijn Warnaar (en nog een paar gekken) in de box en we hadden het over veer afstelling. Normaal ben ik er niet zo van en staat de afstelling altijd gelijk. Maar toen Martijn mij een beetje uithoorde kwamen er toch wel een paar puntjes naar boven wat eigenlijk weg zou moeten zijn met een andere afstelling. Zoals het glijden van de achterband als ik hard op een bocht afrem. Ik had hiermee leren leven en vind het altijd wel een leuk gevoel. Keerzijde is dat het insturen er wel moeilijker mee word. Martijn deed ergens een paar klikjes en wonderbaarlijk dit glijden was inderdaad weg.

Maar goed de eerste race kwam eraan. Ik stond dus op plekje 5 tussen allemaal bekende mannen, maar waar ik nog nooit mee gereden heb. Best leuk dus 🙂 Nadat de 1000cc’s vertrokken waren ging voor ons de rode lampjes aan. Lampjes uit en gaan, Ik kon mooi tussen de nummer 2 en 3 door naar de voorkant. Maar Ron (startplek 7) kwam links mij voorbij. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn, dus voor de eerste bocht remde ik hem eruit en lag ik voor hem. Mooie kopstart dus (Nick Vlaar niet meegerekend, want dat is een klasse apart en werd ook later uit de uitslag gehaald). Ik zette de kraan open en merkte nu pas hoeveel grip zo’n slick heeft. Man man man waarom heb ik dit niet 10 jaar eerder gedaan. Dus tandje bij zetten en op naar de 1000cc mannen (en vrouw). Eens kijken hoeveel we er kunnen inhalen. Mijn rondetijden gingen omlaag en ik dook in de 1:49. Toen ik omkeek zag ik Ron dichterbij komen. Maar voor mij doken de eerste 1000cc’s al op. Toen ik de eerste ervan voorbij ging kon ik mijn gat vergroten naar Ron. Ik had mazzel dat ik bij elke 1000 er eigenlijk gelijk voorbij kon en de groep 600’s achter hadden iets minder geluk hierbij. De snelheid ging nog iets hoger en op een gegeven moment zag ik op mijn laptimer dat ik met een 1:48,78 bezig was. WTF, gaat het dan eindelijk gebeuren en duik ik onder de 1:49? Maar ik werd er zenuwachtig van en verpeste gelijk de Bult en Mandeveen. Die ronde was wel goed voor een 1:49,200 (Nieuw PR). Ik reed de race uit met een voorsprong van bijna 10 seconden. Helaas was Ron gevallen in de Ossebroeken. Ik was tweede geworden (zonder Nick dus eerste). TOP 🙂

De tweede race stond ik pole position. (Nick werd in de 1000cc klasse gezet). Helaas was dit keer mijn start niet zo goed en ging ik als vierde de eerste bocht in. Zelfs Menno kwam mij voorbij. (Dan nog liever Ron ;)). Dus gas erop en inhalen maar. Na twee rondjes kon ik de eerste rijder inhalen in de Ruskenhoek en Menno in de Ramshoek buitenom 😛 (Omdat het kan). Op naar de nummer 1. Dit duurde nog een paar rondjes. Toen we de eerste 1000cc’s tegen kwamen mengde we ons hierin en kon ik en snel lang schieten in de Ruskenhoek. Nu proberen een gat te slaan. Maar helaas was dat niet mogelijk. Rikkert zat achter mij  en was erop gebrand mij in te halen. Dit lukte hem een stuk of 5 keer maar ik kon dan direct terug slaan. Wat een gaaf gevecht is dit 🙂 De laatste ronde ging in en we reden op twee 1000’s af. Helaas kregen deze geen blauwe vlag (Puntje van kritiek voor de ZAC organisatie) en hadden Rikkert en ik hier best wel last van. Maar toen we er voorbij waren wist ik al hoe het zal gaan gebeuren. Rikkert zet hem natuurlijk ernaast in de GT en dan wordt ik geblokkeerd en wint hij. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren 😛 Dus ik remde zo laat mogelijk en probeerde heel krap de GT door te komen. Het lukte maar Rikkert nam een wijdere lijn en ging dus sneller door de GT. We kwamen naast elkaar de Start/Finish over……. Maar ik net ietsjes eerder. 🙂 Whoop.

Dat was dus eerste in de RaceCup 600. ZAC, Rikkert, Ron, Menno en Martijn bedankt. Ik vond het top.

11707620_950540891654506_7237408106561856573_n

Plus punten ZAC:
– Meer rijtijd;
– Mooie bekers ;).

Min punten ZAC:
– Door de weeks;
– Geen podium direct na de wedstrijd maar op het einde in het techno centre;
– Inschrijven in de ochtend duurt erg lang;
– Geen blauwe vlag tijdens de gemixte race.

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Reacties (4)

 • Antal

  |

  Dat resultaat is zeker een klein sprongetje waard! 😉

  Beantwoord

 • Martijn

  |

  Hee Jeroen,

  Je hebt er nogal werk van gemaakt zeg! Leuk verslag. Gaaf om te lezen

  Ja, jij en Rikkert hebben sterk gereden en zeker wat moois van gemaakt. Volgende keer zal ik zorgen dat ik m’n spulletjes in orde heb en knallen we die 48’ers in

  T was weer een mooie dag. Bedankt voor de gezelligheid!!

  Gr Tijn

  Beantwoord

  • Jeroen Tielen

   |

   Altijd even iets leuks tikken he 😉 Jullie ook bedankt voor de gezelligheid en tot een volgende keer. Zullen we 1:47 doen? 😛

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl