Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

23 mei OWCup – 11 Rondjes?????

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Afgelopen zaterdag 23 mei 2015 was de derde race voor 2015 gepland. Vol goede moed reed ik ’s ochtends naar Assen. De ProCup 600 was stond op het tijdsschema als laatste. Dus als laatste kwalificeren en als laatste de race rijden. Onderweg naar Assen regende het, maar ik had goede hoop dat het wel droog zal zijn als wij aan de beurt waren. In de pitbox was het weer gezellig met Jeroen van der Hoeven, Alex en Mark. Terwijl we elkaar weer lekker aan het afzeiken waren kwam Mark met het idee dat ik door mijn neus moest ademen tijdens het rijden, dit om die droge bek te voorkomen. Jaja Mark, alsof ik daar tijd voor heb tijdens het rijden 😉

15AJ2-6144-034.jpg

De eerste kwalificatie was de baan helaas nog nat. Het regende niet meer maar de baan was nog wel erg nat. Buienradar en de weerberichten lieten weten dat de rest van de dag droog zou zijn, dus ik besloot deze kwalificatie maar over te slaan. Dit omdat de tijd toch trager zal zijn als de tweede kwalificatie die op een droge baan verreden zal gaan worden.
En ja hoor, de tweede kwalificatie was droog. Ik had in mijn hoofd zitten dat ik achter Alex aan ga rijden om zo weer eens in de 1:49 te duiken. Maar Alex schoot niet op en ik besloot maar alvast te gaan rijden. In de sessie kwam hij mij voorbij en ik besloot aan te haken. Maar ook dat schoot niet op 😉 dus het werd een leuk partijtje stuivertje wisselen. Op de Veenslang kwamen we naast elkaar uit, en na een paar seconden elkaar recht in de ogen gekeken te hebben was het een test om te kijken wie de langste adem heeft. Alex zat aan de binnenkant dus ik moest ietsjes eerder van het gas. Uiteindelijk een 1:51,5 gereden en Alex een 1:52,4.

15AJ2-3115-012.jpg

Met deze tijd stond ik op plek 12 op de grid. Dat is de vierde rij helemaal rechts. Aan de binnenkant dus. Niet mijn favoriete kan. Alex stond direct achter mij. De lampjes gingen aan en weer uit en daar gingen we. Ik bleef rechts hangen en schoot mooi helemaal naar voren. Maar natuurlijk is dit niet zo heel slim. Ik moest vol in de remmen om een kamikaze actie te voorkomen. Ik werd eventjes naar achter verwezen waardoor ik als 17de de eerste ronde doorkwam. Alex was mij ook voorbij en reed een paar plekjes voor mij. Gelukkig kon ik Alex redelijk snel weer inhalen en kon ik aansluiting vinden bij het groepje ervoor. Deze reden een ronde tijd van hoge 1:51 / lage 1:52 waardoor ik een beetje werd opgehouden. Het duurde aardig wat rondjes voordat ik er voor bij was. Uiteindelijk was ik er voorbij en merkte ik weer die droge bek. Door de neus ademen hoorde ik een stemmetje in mijn hoofd zeggen. Nouja wat het ik te verliezen, laat ik het eens proberen. En dit ging eigenlijk redelijk vanzelf. Ik had gelijk weer energie en kon mij concentreren op de race. Deze race was zelfs 11 rondjes en ik was alweer bang dat ik het niet vol zou houden. Maar warempel, nadat ik als 9de was afgevlagd, voelde ik mij niet eens verrot. Sterker nog, de race had nog wel wat langer mogen duren. Geinig.

15AJ2-6169-035.jpg
Tot de volgende keer. Dan staat de Ducati Club Race op het programma.

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl