Wie ben ik.

Welkom op mijn motor site. Ik ben Jeroen en rijd in het ProCup 600 kampioenschap. Dit jaar (2017) wordt mijn 12de seizoen dat ik SuperCup/ProCup rijd. Daarnaast was ik voorheen instructeur voor The Race Academy, Vabene Racing School, Race Cracks en bij 2 The Experience.. Op deze site staan verslagen en foto's van mijn gereden wedstrijden en daarnaast ook van mijn leventje op het paddock. ;) Veel plezier.

2 Oktober – Punten in de regen

Written by Jeroen. Posted in Verslagen

Zaterdag 2 Oktober was de laatste cuprace van het seizoen. De dag zou bestaan uit 1 kwalificatie en 2 wedstrijden. Het was dus erg belangrijk om gelijk in de eerste sessie een snelle tijd neer te zetten omdat deze de positie op de grid bepaalde voor de twee wedstrijden. Onderweg naar Assen was het al lekker aan het regenen. De weerberichten voorspelde ook een compleet natte dag in Assen.

De kwalificatie werd verreden op een kletsnatte baan. Ik kwam niet echt lekker in mijn ritme. En de rondetijden waren rond de 2:20. Uiteindelijk was mijn kwalificatie tijd een 2:19,661. Niet een top tijd maar genoeg voor de 23ste startplek in de A groep.

10AZ1-0048-022

De eerste wedstrijd vertrok ik vanaf rij 6 aan de rechter kant (binnenkant). Toen de rode lampen uitsprongen ging ik vol op het gas en ik kon redelijk eenvoudig aan de buitenkant van de baan komen. Hierdoor kom ik niet bij de eerste bocht in de verdrukking. Helaas moest ik van het gas af omdat er voor mij iemand naar buiten werd gedrukt en mij dus tegenhield. Ik kwam als 22ste de eerste ronde over start/finish. De tweede ronde haalde ik 2 rijders in en liep ik in op Arnold Kremer. Ik voelde mij helemaal in mijn element en durfde steeds harder te remmen en op het gas te gaan (baan was drijf nat). De ronden tijden gingen naar beneden en lagen rond de 2:10. Toen ik bij Arnold aangekomen was kon ik hem eruit remmen in de Haarbocht. De ronden erop liep ik iets uit op Arnold en de groep voor mij kwam dichterbij. Helaas waren ze te ver om ze nog in te kunnen halen. De laatste 3 ronden begon ik voor mijzelf te tellen op welke plek ik zou liggen. Oké, ik heb 3 rijders ingehaald, bij de start heb ik ook enkele ingehaald (dacht ik) en er waren er her en der ook een paar gevallen. Ik moet toch wel ergens rond de 15de plek rijden. En de punten in het kampioenschap worden vanaf plek 15 gegeven. Ik besloot om op safe de wedstrijd uit te rijden om zo punten binnen te sprokkelen. Toen ik gefinisht was zag ik bekende allemaal klappen en juichen voor mij. Ik was gewoon 13de geworden met als snelste tijd een 2:07,723. Dat betekend gewoon 3 punten. Knipogende emoticon

10AZ1-0038-012

De tweede race werd een droge race. Alhoewel de zon niet scheen was de baan wel helemaal droog. Behalve op 1 klein stukje. In de nieuwe Ruskenhoek naar links precies in de apex stroomde een beek water over de hele breedte. Hierdoor moest daar van het gas af en de motor rechtop worden gezet. Toen de rode lampen uit gingen had ik een wereld start, ik kon buitenom aardig wat rijders inhalen en kwam in de eerste ronde als 16de over start/finish. Helaas werd ik puur op snelheid op de veenslang ingehaald. De nieuwere motoren lopen helaas net ietsjes harder als mijn R6 uit 2006. Dit heeft mij bijna elke ronde een plaats gekost. Ik kwam als 21ste over de finish.

10AZ1-3366-162

Dit was mijn laatste race van 2010. PepperByte en PepperCrew bedankt voor dit mooie seizoen. En op naar 2011.

Trackback van jouw site.

Jeroen

Read more about Jeroen here

Laat een reactie achter

Copyright 2006 - 2017 Jeroen Tielen. Mail: Tyl@Tyl.nl